Skocz do zawartości
  • 0

id grotu ?

zaremba

Pytanie

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie, prosze nie odkrywac ani poki co nie usuwac tematu.

poinformowalem uzytkownika na priv co to i dlaczego poki co nie moze liczyc na odkrycie wątku.
pozdrawiam!

Totalku- tylko myśl, gdy piszesz. Bo jak będziesz miał pecha, to ktoś także Ciebie za cohones złapie. I o niecne zamiary oskarży.

Yeti - uzytkownik zostal poinformowany ze jezeli nie znalazl tego legalnie, przy pomocy archeo, to powinien zglosic przedmiot do muzeum..
za wiedzę, fotki i zamiary mnie nikt nie moze zamknąć, a czytac opracowania i wyniki badan archeo mi nikt nie zabroni.. wiec bez mżawek ;)

total - moje skromne zdanie: Nie wyręczaj służb ani konserwatora zabytków w ich pracy
To forum identyfikacji a nie czystości moralnej jego użytkowników.
zaremba nie pisze, że grot wykopał tak więc Twoje zastrzeżenia są według mnie nie na miejscu
______

Pomsee a chcesz kolejnego dymu na forach?
to chyba lepiej swiadczy o srodowisku, skoro sie tak obchodzimy ze znaleziskami?
To nie ma 100 czy 200 lat, tylko pare tysiecy..

poza tym napisałem jeżeli znalazłeś przedmiot bez nadzoru archeo, zgłoś im", nikomu nie wytykałem że ma go nielegalnie..
poza tym gdyby miał go legalnie, wiedział by co to i nie pytał o id..
zaufaj mi ze bardzo szybko mogl by miec kłopoty przez ten wątek..
ps. jak juz sie znalazlo to jedynym racjonalnym wyjsciem jest oddac to w dobre ręce.. nie bronie muzealnikow, ale czasem to jedyne wyjscie aby młody człowiek uniknął kłopotow..
pozdro!

W tym co piszesz jest sporo racji.
Ja jednak jako stary anarchista ;)
uważam, że każdy powinien być odpowiedzialny za swoje czyny
pozdro
____

Pomsee mnie nie chodzi o grot jako jednostkę, tylko o fakt, że to może być prowokacja i trzeba ją odbić", pozytywnie..
Wiesz ilu idiotow moglo by napisac o kupno tego? (za handel czy próbe kupna brązu i sredniowiecza goscie ida pod sąd)
Dlatego nie chciałem aby wątek był odkryty..
Wystarczy już zamykań i krzywych akcji..
Nasilonych obserwacji na forum tez nam nie potrzeba, a czy to odda do muzeum czy nie, to juz jego sprawa..
W sam wiesz że najczęściej kasuje się ludzi niewygodnych, a jak ktoś wychyla się z takimi trafieniami, to może być z tego buba :)

Ja nie wierzę ani muzealnikom, ani archeo, ani wkz ani poszukiwaczom.. to kwestia osoby co kto z czym zrobi, ale lepiej jak forum jest przykładem, tym pozytywnym :)

za to że napisałem, aby obszedł się z tym z pomocą archeo i muzeum, nikt nikogo nie zamknie, nawet jeżeli to prowokacja.

pozdro!

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 23:16 08-06-2009

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie