Gniewkos Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Napisano 8 Czerwiec 2009 Witam!W sobotę wyskoczyła taka nakładka od guzika, niestety dołu nie ma tylko to co widać na zdjęciu, wygląda na dość stary.Proszę o wszelkie info!pozdro!
Gniewkos Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Napisano 8 Czerwiec 2009 Jak tam Panowie naprawdę nikt nic od rana?:)może jakieś sugestie, marynarka?, może żegluga śródlądowa?
pomsee Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Kotwica ma nie tylko znaczenie związane z marynarką jest także symbolem nadziei.Myślę, że te kwiatki po bokach świadczą, że jest to guzik cywilny ale traktuj to jako hipotezę.
zibol Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 zazwyczaj z krzyżem sercem to i może owszem ale tu stawiasz wysoce nieprawdopodobną hipotezę:)
Gniewkos Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Napisano 8 Czerwiec 2009 wiem dla tego też biorę pod uwagę to, że może być cywil.
zibol Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Czy nie nad jakimś jeziorkiem lub w niedalekiej odległości???
Gniewkos Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Napisano 8 Czerwiec 2009 no właśnie, że nie ale nie daleko wyszedł guzik amerykański I wojna, guziki pruskie różne sztabowe, generalnie kilka wzorów więc nie wiem...
pomsee Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Jak jest druga strona guzika.Jeśli te kwiaty po bokach to tulipany to możesz tutaj sprawdzić co symbolizują:http://pl.wikipedia.org/wiki/Symbole_kwiatowezibol znawco" zestaw, o którym piszesz (krzyż, serce, kotwica) jest symbolem religijnym a guzik ten nie wygląda na jakikolwiek odwzorowaniem kultu.Wyobraź sobie też znawco", że kotwica jako symbol nadziei ma też znaczenie poza religijne.
zibol Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 pomse Faktycznie tylko.. Co widzisz żółty czy czerwony.. Ponieważ i o różach takowe bajania słyszałem, a nawet i o goździkach.. A może idąc dalej to lilia i uświadom mnie proszę co wtedy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.