Skocz do zawartości

Uruchomienie GPS w Ozi CE 2.0 (JAK)?

Hagen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No i sama kalibracja: http://www.topmap.pl/gps.htm#rysunek

Generalnie rzecz się sprowadza do kliknięcia w cztery rogi mapy i spisania odpowiednich wartości w pola w programie. Pamiętaj o przekonwertowaniu map na format .ozf
Napisano
wszystko ładnie i pieknie do czasu podania szerokości i dlugosci geograficznych- 4 danych, a umnie na mapie tego nie ma i lipa, poza tym skalibrowane mapy po wgraniu -garmin wogóle nie czyta. no ale to długa praca przede mna a nie chce marudzic
dziekuje jeszcze raz- bede walczył
pozdrawiam
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
Napisano
Witam!!!

Wiem, że może reklamuję sklep, ale jest to jedyna chyba w Polsce oferta Oziexplorer CE. Dla tych co niemają dostępu do PAYPALA

https://softx.pl/program/oziexplorer-ce-1734s

Pozdrawiam Artur
Napisano
Instrukcja wg.topmapu nie jest kompletna i nastręcza wiele problemów,dla poprawnej kalibracji trzeba wziąść punkt odniesienia Borowa Góra wg.Syryjczyka dla map Wig. i dodać do folderu w ozi trial.
Napisano
Jeśli cena w sklepie softx jest tylko za OzieCE to chyba coś nie tak. Normalnie kosztuje 30 euro ( ~ 4.1x30 = 123 zł)
Chyba, że jest to cena za Ozieplorer + OzieCe, jeśli tak to błąd. Skoro konwerter jest darmowy a w internecie można pobrać gotowe skalibrowane mapy i nie mam ochoty (bądź nie potrafię)się uczyć jak to zrobić to po co mam przepłacać ?

To tylko moje skromne zdanie
pozdrawiam
K.
Napisano
Ok, ale są także dostępne Mess...blaty za darmo z kalibracjami do oziego.

A z wigówkami to jest troszkę gorzej z kalibracją ze względu na brak jednoznacznego określenia odwzorowania. Ja korzystam z parametrów prof Syryjczyka, albo kalibruję na mapy topograficzne niemieckie lub współczesne topograficzne na charakterystyczne punkty terenu.
K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie