Skocz do zawartości

Problem garrett ace 250

kieras

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Mam pytanie do posiadaczy kanarka".Podczas ostatniego wypadu kilkakrotnie wykrywacz dawal silny sygnał , po wykopaniu dolka i sprawdzeniu go z kazdej strony sygnalu juz nie bylo wykrywacz milczal.Czy ktos z panstwa mial podobny przypadek ? Z góry dziekuje za odp.Pozdrawiam
Napisano
Przypadkiem to nie było na trybie z dyskryminacją ???gdzie jest wycięte żelazo .Mi się tak samo działo jak był jakiś kawałek żelastwa zardzewiały na większej głębokości i kanarek ma wtedy problem z odróżnieniem i widzi żelastwo jako kolorek ,jak trochę podkopiesz to wtedy milczy, bo prawidłowo rozróżni że to nie jest kolor.
Napisano
Ja też mam czasami coś takiego kolega dobrze napisał z tą dyskrymką to czasami różnie bywa, raz łapie pózniej nie łapie najlepiej cały czas na all jechać albo przynajmniej wtedy jak już namierzysz dołek. Kiedyś miałem taki przypadek dzwonił dzwon jak w morde ja kopię i kopię i nagle nic, sprawdzam kopiec i lipa. Myślę sobie no ptaszynko nie tym razem. Zmęczony przesiewaniem kopca stoję nad dołkiem pale faje i patrzę nagle spostrzegłem sreberko z czekolady czy coś ubrudzone ziemią jakieś 50 cm od kopca. Wiał ostry wiatr i pewnie ja nie zauważyłem tego sreberka a on zwiał je z kopca. Śmigam ze 150 ale podejrzewam że zasady działania są bardzo podobne do 250 tak więc polecam kopać na all-u.
Napisano
W f2 jest podobnie, duże zardzewiałe żelastwo zalegające głębiej daje sygnał jak na kolor, ale traktuję to jako zaletę gdyż tym sposobem wykopałem kilka fajnych militariów, ostatnio 2 magazynki.
Napisano
Witam , dokładnie w minionom sobote miałem ten sam problem - chciałem połazić po plaży ( miejsce przy brzegu które non stop jest mokre - wykerywacz wskazywał kolor po wykopaniu dołka sygnał zanikał wydaje mi sie ze ten sprzet nie radzi sobie z bardzo mokrym podłożem jestem troche zdziwony bo ace 250 to raczej sprzet odpowiedni na plaże ale wynilka ze tylko na plaze z suchym piaskiem ;) pozdro
Napisano
To fakt, że spore grube żelastwo nawet na większej głębokości potrafi wydobyc z żółtka ciekawy sygnał. Ja chodzę na ALL i najczęściej jest tak, że jak widzi taki spory kawał kiepskiego metalu to daje piękny gąg, ale oprócz niego inny dźwięk-niższy (czasem pojawiający się w miarę kopania). jeśli teren zaśmiecony, to daję od razu spokój, a jeśli czysty, można wtedy kopnąc.
  • 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie