Hebda Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 witam szanownych kolegów.plony dzisiejszej 2godzinnej orkiproszę o ID stopki kolby,jest ona od szmajsera" czy raczej ruskiej pps43? jeśli ktoś wie to proszę również o info o arodowość" podkówki do kamasza a także tych dwóch łusek
Hebda Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 witam szanownych kolegów.plony dzisiejszej 2godzinnej orkiproszę o ID stopki kolby,jest ona od szmajsera" czy raczej ruskiej pps43? jeśli ktoś wie to proszę również o info o arodowość" podkówki do kamasza a także tych dwóch łusek
Hebda Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 bicia na łuskach. z opowiadań grzybiarzy wiem że w 44 na górce którą dziś ryłem stała bateria niemiecka. jednak jest tam masa towaru,głównie amunicji mośka i tt ruskiej. ale też trafiały się fanty po niemcach.nie dalej jak 10m od tej stopki wyszła rura od pancerfausta.Proszę o ID pozdro
partyzzant Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Inne mocowanie stopki do kolby, w pps było szersze, niektóre stopki od pps były też bardziej prostokątne a nie owalne
Hebda Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 ja,ja danke:) brałem większą uwagę właśnie na mp40 ale podejrzewałem że ta szersza część mogła skorodować i odpaść.teraz wszystko jasne:) dzięki. proszę jeszcze o ID podkówki i łusek.jutro ruszam znów na tą górkę,może wyjdzie automat,tyle że tym razem niemiecki:P pozdr
partyzzant Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 A łuski wyglądają jak do manlichera, ale na biciach się nie znam
Hebda Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 są na górze postu kolego tyfus:) rok 39.dwie gwiazdki i jakby literka A z wąsami
tyfus Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 no właśnie mnie też wygląda to na Mannlicher'a, ale po rysunku bić nie bardzo mogę sprecyzować wytwórcę :)
podziemny Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 http://www.luski.poszukiwania.pl/index.php?action=luski&top=wegry&pokaz=weg1
tyfus Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 no właśnie o to mi chodziło, czekałem na odpo Hebdy - podziemny był szybszy :)pewnie to nie jest A z wąsami, tylko AHpozdro
Hebda Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 tak,to te łuski:) podziękować:) kolego tyfus czemu spłonka cała:Pteż tak czasem mi wychodzi,kulka cała tylko pocisk pordzewion i go wyjmuje,proch wysypuje i samą łuskę biorę:) Pozdr.jeszcze tylko ta podkówka...
podziemny Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 http://www.allegro.pl/item632642655_podkowki_wehrmacht.html
tyfus Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 fotka ściągnięta z municion.org - nie moja :)na dowód dla ewentualnych tajnych służb skanujących to forum :)http://municion.org/8mann/ah40G.jpg
Hebda Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 oki.stopka,podkowa i łuski wiadome.wielki dzięki za całą pomoc:)pozdrawiam
Vorax Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Panowie mam takie pytanko co to jest ta blaszka widoczna na pierwszym zdjeciu maksymalnie po prawej stronie?Trafiam sporo dokladnie takich samych wlasnie na terenie militarkowym?Pozdrawiam Vorax
kubalament Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Ta blaszka kolego jest to spinka od taśmy rosyjskiej przeciw lotniczej kaliber 12,7
Vorax Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Wielkie dzieki!Czyli w srodek wchodzily rosyjskie Dszk i Browningi?
Pytanie
Hebda
witam szanownych kolegów.
plony dzisiejszej 2godzinnej orki
proszę o ID stopki kolby,jest ona od szmajsera" czy raczej ruskiej pps43?
jeśli ktoś wie to proszę również o info o arodowość" podkówki do kamasza a także tych dwóch łusek
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.