Skocz do zawartości
  • 0

proszę o ID stopki,łusek i podkówki

Hebda

Pytanie

Napisano

witam szanownych kolegów.
plony dzisiejszej 2godzinnej orki
proszę o ID stopki kolby,jest ona od szmajsera" czy raczej ruskiej pps43?
jeśli ktoś wie to proszę również o info o arodowość" podkówki do kamasza a także tych dwóch łusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam szanownych kolegów.
plony dzisiejszej 2godzinnej orki
proszę o ID stopki kolby,jest ona od szmajsera" czy raczej ruskiej pps43?
jeśli ktoś wie to proszę również o info o arodowość" podkówki do kamasza a także tych dwóch łusek

Napisano

bicia na łuskach.
z opowiadań grzybiarzy wiem że w 44 na górce którą dziś ryłem stała bateria niemiecka. jednak jest tam masa towaru,głównie amunicji mośka i tt ruskiej. ale też trafiały się fanty po niemcach.nie dalej jak 10m od tej stopki wyszła rura od pancerfausta.
Proszę o ID
pozdro

Napisano
ja,ja danke:) brałem większą uwagę właśnie na mp40 ale podejrzewałem że ta szersza część mogła skorodować i odpaść.
teraz wszystko jasne:) dzięki. proszę jeszcze o ID podkówki i łusek.jutro ruszam znów na tą górkę,może wyjdzie automat,tyle że tym razem niemiecki:P pozdr
Napisano
tak,to te łuski:) podziękować:)
kolego tyfus czemu spłonka cała:P
też tak czasem mi wychodzi,kulka cała tylko pocisk pordzewion i go wyjmuje,proch wysypuje i samą łuskę biorę:)
Pozdr.
jeszcze tylko ta podkówka...
Napisano
fotka ściągnięta z municion.org - nie moja :)

na dowód dla ewentualnych tajnych służb skanujących to forum :)

http://municion.org/8mann/ah40G.jpg
Napisano
Panowie mam takie pytanko co to jest ta blaszka widoczna na pierwszym zdjeciu maksymalnie po prawej stronie?Trafiam sporo dokladnie takich samych wlasnie na terenie militarkowym?Pozdrawiam Vorax

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie