gudek82 Napisano 31 Maj 2009 Autor Napisano 31 Maj 2009 Witam znalazłem o to taką starą monetkę, proszę o identyfikację, i szacunkową wycenę ( z czystej ciekawości), i mam pytanko, monetka ta jest delikatnie zgięta, czy próbowaqć ją prostować jeśli tak to jakim sposobemPozdrawiam
8total4 Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 Grosz Zygmunta III Wazy.prawdopodobnie mennica Kraków (wydaje mi się że jest tam herb Sas).Jeżeli srebro to dobry, jeżeli miedziany to fałszerstwo z epoki.zdrów!
gudek82 Napisano 31 Maj 2009 Autor Napisano 31 Maj 2009 Mój jest miedziany czyli fals, dużo sie tych falsów zdarza jeżeli chodzi o takie monety, to nie fair, że znajduje się taką monetę a tu..., czyli jej wartość wynosi 0 ??
Artiwu Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 Konkretnie to jest to fals z epoki trojaka koronnego Zygmunta III Wazy i o ile mogę dojrzeć datę to 1610.... a wartości nie ma co przeliczać na złotóweczki...masz monetkę, której wiele osób nie posiada.pzdr
gudek82 Napisano 31 Maj 2009 Autor Napisano 31 Maj 2009 Artiwu, nie chodzi mi o złotóweczki gdyż wszystko idzie do klasera, lubię znać wartość swoich fantów, wkurzam się że nie mogę znaleźć starego sreberka, a byłem tak blisko :)
Artiwu Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 Rozumiem ale nie martwiłbym się - z dużą dozą prawdopodobieństwa falsów było mniej niż orginałów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.