Skocz do zawartości

Okolice stanisławowa,Mińska maz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 213
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
w Ludwinowie stały baterie moździerzy niedawno miejscowi wykopali 2-3 skrzynki z amunicją ale gdzieś zakopali z powrotem, bo nie chcieli mieć wizyty saperów i policji.
Napisano
Koło CPN wyszedł facet i powiedział, żeby spadać:( Dom na lewo. Dalej troche szukałem i plombki. Wcześniej monetki i pierdółki. Ale z tamtej strony tylko jedno ciekawe poletko trafiłem:) Ale nie wojna...:)
  • 2 weeks later...
Napisano
Dziś wybrałem się na teren starego folwarku w Szymance - pozdrawiam serdecznie jakąś mendę która będąc wcześniej nie zakopała ani jednego dołka zaś to co było jej niepotrzebne porozrzucała wkoło - zresztą wyrzuciła ciekawy odważnik do wagi tzw. przezmianu
Napisano
Dodam to tego co kolega wyżej napisał że i ja za tą mendę dostałem opierdol od pewnego pana który pozwolił mi pochodzić po jego polu a jak byłem 2 raz tam to były doły nie zasypane!!! I skończyło się nie miło dla mnie!!! Kultury troszkę!!

Pozdro
Napisano
Parę śmiesznych fancików ogólnie nędza trzeba poczekać aż skończą kartofle kopać to wtedy można ruszyć - z ciekawostek to brak panienek na drodze między Stanisławowem a Strachówką został spowodowany tym że jedną z niech TIR walnął. A i w sklepie firmowym mięsnym w Staśkowie mają super kaszankę :)
Napisano
A ja na naszej trasie nie mam szczęścia, ale ostatnio spotkałem z Adkiem lokalnego poszukiwacza ze Staśkowa jak weszliśmy na chodzone przez niego pole i mówił, że przeszukane, atam kilka fajnych monet wyszło plus monetka mega fajna wyszła Adkowi: 2 złote 1819. Nie pisze w jakiej miejscowosci dokładnie, ale mniej więcej wioadiomo jaki szlak:) Okazuje się, że warto szukać nawet w dość oczywistych miejscach:) A w Stanisławowie byłem pod samym rynkiem :) ale trawa. Na pewno wiele super pól byłoby rewelką, gdyby je kiedys ktos przeorał.
Napisano
Witam

W sobotę albo w niedzielę wybieram się na odcinek Mińsk-Kałuszyn w poszukiwaniu pewnego wzgórka- obym nie wylądował na pilnowanym rżysku ;]

pzdr.
Napisano
Nie próbowałem aloe znajomy bardzo dobrze wtajemniczony w te tereny mi doradzał abym spróbował po tym jak zbierają 1 warstwę, wtedy jest czysto, a tobie chodzi o odcinek koło Jakubowa czy Koło Kałuszyna Ryczołek" ???

Pozdro
Napisano
Panowie faktycznie jest czysto tj nie ma śmieci . I chyba nie tylko warto ale i mamy obowiązek chociaż trochę uratować przed zalaniem asfaltem od miejscowych nie słyszałem aby ktoś badał ten pas ziemi(z ramienia WKZ ) .Wczoraj w okolicach Choszczówki wyszło mi parę monet + trochę września 39 no i guzik
Napisano
A może zorganizujemy jakąś większą grupę na tą budowę można zacząć z dowolnej strony aby nie zaczęto utwardzać kruszywem drogi.Chyba najlepiej w niedzielę kiedy nie trwają prace i nie kręci się żaden kierownik .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie