Stizek Napisano 30 Maj 2009 Autor Napisano 30 Maj 2009 Witam mam problem ze swoim wykrywaczem White's Xlt Eseries.Dostrajam go super extra chodzę i po jakimś czasie zaczyna łapać lewe sygnały non stop piszczy nawet w powietrzu,kabel mam w miarę naciągnięty przy cewce i nie mocno skręcony.Jest to mój 2 Xlt z poprzednim miałem identyczne problemy,strasznie mnie to irytuje gdy non stop mi piszczy.Dotknę kabla na końcu lekko pociągnę i na chwile ucicha.Proszę o pomoc bo jestem zakłopotany...Czego to wina?...Co zrobić???...pzdr
Stizek Napisano 30 Maj 2009 Autor Napisano 30 Maj 2009 Witam ja chodze na fabrycznych ewentualnie daje Preamp Gain z 2 na 3 i chodze na Coins& Jawelery ale nei wiem dlaczego po zmianie np gaina czułości pochodze troche wejdze sprawdze czy zapisaly sie ustawienia to mi wracają spowrotem na fabrycznych
Brzęczyszczykiewicz Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 Jeśli chcesz zachować ustawienia, to musisz je zapamiętać jako program użytkownika. Programów fabrycznych nie da się zmienić.Jeśli chcesz się upewnić że nie piszczy od gruntu i jego zawartości, albo od zakłóceń, to wróć do miejsca w którym wiesz na pewno że nie było problemu i tam sprawdź.
Stizek Napisano 30 Maj 2009 Autor Napisano 30 Maj 2009 Ja mam kolege ktory ma ten sam wykrywacz co ja chodzimy na takich samych ustawieniach i ja mam problemy a on nie...on jak zmieni sobie gaina to mu zostaje jak sobie zmieni az do wyloczenia i wlaczenia wykywacza nie wiem dlaczego tak jest.A dzis to mi tak pierdziala wykrywka ze myslalem ze ją wyrzucę w krzaki miałem dosyć lewe sygnały non top fuck! pomóżcie
Brzęczyszczykiewicz Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 Może gniazdo nie łączy, może przewód uszkodzony albo cewka, może coś nie łączy na pytce elektroniki. Kto to wie...Poszukaj w sieci eset XLT". Podobno jest sposób na taki restart XLT, który oczyszcza go po różnych nieszczęśliwych nastawach.Jeśli nie, to tylko serwis. Nie ma urządzeń, które się nie psują.
dzieci3 Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 Księżyc w drugiej kwadrze nie ma nic?Jak nie zrozumiałeś moich przesłań to koniec kropka,prawda.
Stizek Napisano 31 Maj 2009 Autor Napisano 31 Maj 2009 Witam o tym restarcie to ja chyba wiem.Chodzi o wyciagniecie bateri przy włączonym wykrywaczu dokładnie gdy jest w MENU i poczekanie jakiejś minutki potem wkładamy i chodzi czysto,robiłem to ale po jakimś czasie znów mi się to psuje...Taki serwis to pewnie nie zły wydatek?Czy to jakis pech to mój 2 XLT bo z poprzednim miałem to samo i sprzedałem go kupiłem nastepny i to samo FUCK!...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 Ja tylko mogę powiedzieć, ze mam XLT tęczowy i wszystko jest jak trzeba, włącznie z kablem, choć już stary i na półce nie leżał.Zapytaj na forum Proscana (serwis).A próbowaliście z kolegą wymianiać sondy? W ten sposób można wstępnie wskazać gdzie coś się dzieje. Od tego powinieneś zacząć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.