sierzant36 Napisano 24 Maj 2009 Autor Napisano 24 Maj 2009 Znalazło mi się taką odznakę. Ktoś może wie, czy taką odznakę mogli nosić strzelcy tyrolscy jako przywieszkę na sznurze. Bo orzeł chyba tyrolski? Napis wokół orła: SCHUTZPATRON DER VINTERSPORTLER. Wszelkie sugestie mile widziane.
8total4 Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 Patron/patronat nad sportami (sportowcami) zimowymi.ULLRChodzi tu zapewne o patronat w kwestii bezpieczenstwa sportowcow/sportow zimowych.orzeł Tyrolski, pochodzenie to oczywiscie Austria.pozdrawiam!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 17:35 24-05-2009
sierzant36 Napisano 24 Maj 2009 Autor Napisano 24 Maj 2009 Znalazło mi się taką odznakę. Ktoś może wie, czy taką odznakę mogli nosić strzelcy tyrolscy jako przywieszkę na sznurze. Bo orzeł chyba tyrolski? Napis wokół orła: SCHUTZPATRON DER VINTERSPORTLER. Wszelkie sugestie mile widziane.
Pytanie
sierzant36
Znalazło mi się taką odznakę. Ktoś może wie, czy taką odznakę mogli nosić strzelcy tyrolscy jako przywieszkę na sznurze. Bo orzeł chyba tyrolski? Napis wokół orła: SCHUTZPATRON DER VINTERSPORTLER. Wszelkie sugestie mile widziane.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.