Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji takiej oto skorupki. Od jakiego granatu może ona pochodzić ? Kupiłem ją jakiś czas temu na targu staroci bo myślałem na początku że pochodzi ona od polskiego Wz.24 ale po dokładnym porównaniu stwierdziłem że ma on za krótką szyjkę zapalnika, a poza tym dziwny nie gwintowany otwór w dnie. Na F.1 też nie wygląda bo ma całkiem inny układ fragmentacji. Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji granatu. Pozdrawiam Salamander
[WEWNĄTRZ SKORUPY NIE ZNAJDUJE SIĘ ŻADEN MATERIAŁ WYBUCHOWY, JEST TO JEDYNIE SAMA STAL]
Pytanie
--T-- Salamander
Witam.
Proszę o pomoc w identyfikacji takiej oto skorupki. Od jakiego granatu może ona pochodzić ? Kupiłem ją jakiś czas temu na targu staroci bo myślałem na początku że pochodzi ona od polskiego Wz.24 ale po dokładnym porównaniu stwierdziłem że ma on za krótką szyjkę zapalnika, a poza tym dziwny nie gwintowany otwór w dnie. Na F.1 też nie wygląda bo ma całkiem inny układ fragmentacji.
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji granatu.
Pozdrawiam Salamander
[WEWNĄTRZ SKORUPY NIE ZNAJDUJE SIĘ ŻADEN MATERIAŁ WYBUCHOWY, JEST TO JEDYNIE SAMA STAL]
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.