wykus Napisano 21 Maj 2009 Autor Napisano 21 Maj 2009 Witam wszystkich odkrywców, jestem tu nowy. Mam pytanie na temat miasta Wysmierzyce, nad pilica, jest tam pare ciekawych miejsc do kopania. Miejscowi twierdza ze w pobliskich bagnach spoczywa Taiger,a na polu rozbił sie jakis samolot. N wysokosci tego miasta, gdzies 10 lat temu z pilicy wyciagnieto wóz pancerny, juz nie pamiętam jaki. Pamietam tez ze na terenie koscioła ekschumowano jakies szczatk niemców, tagze około 10 lat temu, prace trwały tylko w nocy pzy swietle reflektorów. W pobliskim lesie jest nieznana mogiła, nikt dokładnie nic o niej nie wie. Jezeli ktos tam kopał, a watpie, bo jest to bardzo mało znane miejsce, a według mnie badzo ciekawe, prosze o jakies info, jesli ktos zainteresowany to ja tez mam jakies informacje, ale nie wielkie, moj gg 8487945
Gniewkos Napisano 21 Maj 2009 Napisano 21 Maj 2009 no chyba nie chcesz rozkopywać mogiły??skoro jesteś nowy, to pewnie (chyba, że się mylę) mało kopałeś więc pamiętaj mogił i cmentarzy nie ruszamy!pozdro!
wykus Napisano 22 Maj 2009 Autor Napisano 22 Maj 2009 jasne ze nie chce mogił roskopywac, napisałem o mogile tylko po to zeby zarysowac okolice, w poblirzu tej mogiły sa slady po okopach, podobno z pierwszej wojny, a co do tego ze jestem nowy to nie znaczy ze nie kopie, a wykus to tylko nick, hehe, i tak daleko od pilicy to nie jest, zalezy jeszcze w którym kierunku by patrzec.
kokesh Napisano 23 Maj 2009 Napisano 23 Maj 2009 Wykus ,spóźniłeś się parę ładnych lat .Ale może kiedyś spotkamy się na polu pod lasem ,to pogadamy ,o tych tygryskach ,transporterach ( to o jednym z nich pisał red.Wójcik w swojej książce ,,Potwory wychodzą z ukrycia '' )i o innych precjozach .Pozdro...PS. nie jestem z Wyśmierzyc ,ale w pewnym okresie życia byłem z tym miastem związany .Teraz mam tam znajomych .
dario.czolgiem1 Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 Jeśli chodzi o Wyśmierzyce,to wcale teren nie jest sprawdzony do końca.Czasem wpadam tam,może z sentymentu,a może dlatego że od czasu do czasu coś tam jeszcze wychodzi-!.Nie jest tak,że wszystko panowie(Kęsiory)-wydobyli z tego rejonu.Jeszcze siedzi tam kilka żeczy,lecz są tak zamulone,że warunki wydobycia są bardzo kosztowne-!.Sam kiedyś widziałem kawałek transportera w czasie odwilży wiosennej,lecz następnego dnia śladu nie było po nim,więc są jeszcze szanse że kiedyś wypłyną na światło dzienne.Ale mniemam,że nie trafią za granicę,jak wiele innych gratów z Polski-!Wiem że zaraz rozpęta się nagonka-bo wiem że są problemy jeśli chodzi o renowację takich pojazdów u nas w Polsce,ale jak widać po sztugu-4,tym z pod Poznania,można to jednak wykonać.Potrzeba tylko świadomości pozytywnej,by nasze dzieci nie musiały jechać za miedzę,by zobaczyć te cudeńka techniki,Pozdro.
wykus Napisano 24 Maj 2009 Autor Napisano 24 Maj 2009 ,,Wykus ,spóźniłeś się parę ładnych lat,, nigdy nie jest za pózno jak jestes taki pewny co do wysmierzyc to mósiałbys tam mieszkac i znac wszystkich
kokesh Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 Oj wykus ,chyba młody jesteś ,bo tak nerwowy .Od paru ładnych lat przemierzam Wyśmierzyckie pola i lasy z wykrywką w ręku ,stąd to określenie że się spóźniłeś .Więc nie jest to bardzo mało znane i dziewicze miejsce ,chyba że dla ciebie .Na początku lat dziewięćdziesiątych ,podczas jakiś prac przy fundamentach kościoła, odkryto rycerską trzynastowieczną tablicę nagrobną ,lecz szybką ją zasypano ,aby nie robić szumu i kłopotu ,bo prace nie były zgłoszone do konserwatora zabytków .Głębokie starorzecze niedaleko kwaszarni ze strasznie rudą rdzawą wodą, również niektórym nasuwało dziwne skojarzenia i teorie .Ale to opowieści na dłuższe posiedzenie ,przy piwku ,którego tak na dobrą sprawę nie ma się gdzie na dzień dzisiejszy w Wyśmierzycach napić .No chyba że gdzieś w terenie .Pozdro...
wykus Napisano 25 Maj 2009 Autor Napisano 25 Maj 2009 woda jest tam rdzawa bo bije ze studni która ma skorodowane rury, czy jak to sie nazywa, ta rurka co wystaje i z niej leci woda, est tam terz druga taka miedzy kwaszarnią a ,,Krzakami,, a mówi ci cos ,,zimny dół,,?? a jak by wszysstko wygladało tak jak myslis, czyli tam gdzie ktos chodził to juz nic nie ma to nie było by sensu w wiekszosci miejsc w polsce szukac, ja i tak tam bede szukał, nawed jesli według Was tu wszystkich jest to lipne miejsce, i gicior ze tak myslisz kokesh
wykus Napisano 31 Maj 2009 Autor Napisano 31 Maj 2009 dnia 30.05.09 udałem sie do wysmierzyc z wykrywka i znalazłem pare ,,pancernych,, rzeczy, w dobrym stanie, a jednak cos jest
panzerkris Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 Teren przeszukany przez Panów Szakali;) Czołgowe graty wyskakiwały ale trafiły w rece braci Ketszyckich(chyba poprawnie nazwisko napisałem)
wykus Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Napisano 1 Czerwiec 2009 oni szukali 10 lat temu a ja 2 dni temu, jak widac nie wszystko zabrali
panzerkris Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Hehe no chyba nie bardzo wiesz co piszesz... Osobiście ich nie znam, za to mój dobry kolega powiedzmy ze z nimi współpracuje. Ale dobra nie umniejszajmy Twoich sukcesów. Pochwal sie fotkami fantów.
kokesh Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Niestety nie ,ale żonę z tamtejszych okolić posiadam .A wykusowi ktoś kiedyś nadepnie na ten długi ozór .Pozdro...
wykus Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Napisano 4 Czerwiec 2009 kokesh myslisz ze fajny jestes, bede pisła to co mi sie podoba, a fotek nie moge wstawic bo nie mam tych częsci przy sobie, zostawiłem je w bezpiecznym miejscu bo nie zabrał bym sie.
kokesh Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 A pisz wykus co chcesz ,jeśli lubisz tłok .Pozdro... Ps. myślałem żeby zaprosić Cię na browara i pogadać ,ale chyba za młody jesteś .Pozdro...
wykus Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Napisano 4 Czerwiec 2009 jesli bedzie tłok to git, o to mi chodzi, zeby ludzie pogrzebali tam,sam nie znajdziesz wszystkiego, a na browara nie jstem za młody, pozdro
panzerkris Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 kokesh ja mam działke niedaleko Białobrzeg. Moze jakis wspólny wypadzik jak bedziesz odwiedzał tamte strony?
panzerkris Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Wykus jak Ty fanty zostawiasz w lesie (no chyba ze z pół czołu trafiłes), to mój dziadek po wojnie skakał z lufy tygrysa do Pilicy. Wiem gdzie to było jak chcesz to Ci powiem;) Mozesz liczyc na spektakularny sukces;)
wykus Napisano 5 Czerwiec 2009 Autor Napisano 5 Czerwiec 2009 Nom, jeden normalny pisze, ja tez mam pare miejsc, ale sa z tym problrmy, w Pilicy to kilka fajnych rzeczy spoczywa, a na łakach unikaty, hehe, pozdro
kokesh Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Byłem dzisiaj ,właśnie wróciłem .Niestety bez wykrywki ,w celach bardziej zawodowych .Panzerkris środa 10-ego od wczesnego przedpołudnia i siedzę do niedzieli .Cały czas na łonie natury ,wędka ,wykrywacz, kociołek i melanż .Nie wiem co jest takiego w tym miejscu ,tej rzece, że tak mnie tam ciągnie .Pozdro...
panzerkris Napisano 6 Czerwiec 2009 Napisano 6 Czerwiec 2009 Ja juz od niedzieli bede siedział na działce. Widze ze i rybki lubisz. Tez to moja 2 pasja. Podkreslam druga bo latania po lesie nic nie przebije;) Napisz na priv swój numer tel.
kokesh Napisano 6 Czerwiec 2009 Napisano 6 Czerwiec 2009 Panzerkris ,coś nie mogę się do Ciebie przebić .Może Ty spróbuj .Moje gg4945285.Pozdro...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.