Skocz do zawartości

i znowu bylem blisko ... samolot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
amsel44
Moje kawałki też pochodzą z okolic Kątow Wr.
W pobliżu autostrady trafilem trzy miejsca gdzie wychodzi lotniczy złom,jeden to Me 109,drugi to Me lub Foke a w trzecim miejscu nie znalazłem nic co pozwoliłoby zidentyfikować jaki to samolot.
  • Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
spoko huk-u , koledzy dbaja o moj wolny czas hehehe .
matrix. to ja mam tam jeszcze i sovieta . 190 rozpoznalem i mam z tego miejsca kilka fajnych zegarow. natomiest zaskakujesz mnie tym meskiem 109 ! w okolicy trafilem jeszcze szczatki 2 samolotow z silnikami gwiazdowymi.
powodzenia .
salve amsel44 :)
ps. jest i t-34 :) wiesz ?
Napisano
Z czołgów znalazłem tylko gąski od IS pod Smolcem i T-34 pod Maniowem,ale złom lotniczy trafiłem w kilkunastu miejscach w promieniu 30km od Wrocławia.O T-34 pod Kątami nic nie słyszałem.Słyszalem o jakimś w Widawie(rzece).
  • 2 weeks later...
Napisano
https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum23/tn_dscn0031.jpg

Przednia sprężynka od T-34, telefon LG i blaszka z dziurkami .......

Ile wyskoczyło tych zamków, klapka jest bez zawiasu i przymocowana była na łańcuszku ?
  • 4 weeks later...
Napisano
Ostatni emil jaki otrzymałem był z 6/4...
Wczoraj wraz z juniorem odwiedziliśmy dawne tereny fabryki Republic Aviation Corporation w Farmingdale, New York
Pozdrawiam
Napisano

znowu mnie wnerwiasz ? zwiedzales miejsca gdzie powstawal chyba piorun" i nie wstawisz zadnych zdjec ... bee :)
ale zanim spalisz sie ze wstydu hehehe, to zobacz co odkrylem , dekiel z wczesniejszego mojego zdjecia pasuje do dekielka z tego ju 87. to blaszka zamykajaca zawor do napelniania butli stalowych do przeladow. mg. (jest na prawym skrzydle)
niestety niema lekko , takich a raczej podobnych dekli jest na ju 87 kilka ...

Napisano

na przyklad przedni zbiornik olejowy a raczej chlodnica , zreszta zaraz za silnikiem na sciance grodziowej jest jeszcze wlasciwy zbiornik olejowy i ma tez podobny dekiel.
stawiam wiec pierwsza diagnoze , jeden rozbitek nazwe go A to ju 87 , 2-gie cos B ma metalowe zegary ,znalazlem tez blaszke z podpisem Ernsta Heinkla i posiadalo rowniez silnik jumo 211 ... stawiam na he 111
pozdrawiam amsel44
ps. na he jako ze ma inaczej umieszczone uzbrojenie strzeleckie (ruchome)niema takich malych dekli

Napisano

zaznaczylem 1 upadek ju 87 oraz 2-ka teoretycznie he111
patrzac na skale widze ze odleglosc miedzy wrakami wynosi tak ok 200m nie jak pisalem wczesniej 300-400
to nara. amsel44
ps. jeszcze jak katon ... i zostaje ten nieszczesny popychacz ? :):):)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie