Skocz do zawartości

i znowu bylem blisko ... samolot

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
spoko huk-u , koledzy dbaja o moj wolny czas hehehe .
matrix. to ja mam tam jeszcze i sovieta . 190 rozpoznalem i mam z tego miejsca kilka fajnych zegarow. natomiest zaskakujesz mnie tym meskiem 109 ! w okolicy trafilem jeszcze szczatki 2 samolotow z silnikami gwiazdowymi.
powodzenia .
salve amsel44 :)
ps. jest i t-34 :) wiesz ?

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

znowu mnie wnerwiasz ? zwiedzales miejsca gdzie powstawal chyba piorun" i nie wstawisz zadnych zdjec ... bee :)
ale zanim spalisz sie ze wstydu hehehe, to zobacz co odkrylem , dekiel z wczesniejszego mojego zdjecia pasuje do dekielka z tego ju 87. to blaszka zamykajaca zawor do napelniania butli stalowych do przeladow. mg. (jest na prawym skrzydle)
niestety niema lekko , takich a raczej podobnych dekli jest na ju 87 kilka ...

na przyklad przedni zbiornik olejowy a raczej chlodnica , zreszta zaraz za silnikiem na sciance grodziowej jest jeszcze wlasciwy zbiornik olejowy i ma tez podobny dekiel.
stawiam wiec pierwsza diagnoze , jeden rozbitek nazwe go A to ju 87 , 2-gie cos B ma metalowe zegary ,znalazlem tez blaszke z podpisem Ernsta Heinkla i posiadalo rowniez silnik jumo 211 ... stawiam na he 111
pozdrawiam amsel44
ps. na he jako ze ma inaczej umieszczone uzbrojenie strzeleckie (ruchome)niema takich malych dekli

zaznaczylem 1 upadek ju 87 oraz 2-ka teoretycznie he111
patrzac na skale widze ze odleglosc miedzy wrakami wynosi tak ok 200m nie jak pisalem wczesniej 300-400
to nara. amsel44
ps. jeszcze jak katon ... i zostaje ten nieszczesny popychacz ? :):):)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie