pelikan85 Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 witamdostałem wczoraj stalową skrzynkę na ammo do Mg-ty, niestety skrzyneczka trochę podrdzewiała i ktoś pomalował ją całą minią.Czy idzie to paskudztwo jakoś wywabić by usunąć rdzę i zobaczyć czy pod spodem nie została oryginalna farba?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 Kiedyś uratowałem hełm z oryginalną farbą na którą gość położył ową zieloną" jak to określił,udało się ją zdrapać małym ostrym skalpelkiem ale wszystko zależy od farby bo gdy chciałem powtórzyć operacje na podobnym przypadku to odchodziły obie warstwy...,jeśli nie będzie chciała oddzielić się od oryginalnej to lipa i pozostaje ci tylko usunąć wszystko.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 Jak to zwykła czerwona minia to powina stosunkowo łatwo dać się zmyć rozpuszczalnikiem nitro.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelikan85 Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 niestety od nitro nie schodzipozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Owiń skrzynke szmatami nasączonymi nitro i całość zawiń szczelnie folią. Podzekaj kilka godzin i wtedy ścieraj.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelikan85 Napisano 16 Maj 2009 Autor Share Napisano 16 Maj 2009 jestem szczerze zaskoczony!!!mimo tego ze kwas szczawiowy nie zżera farby to minia już w 60% rozpuścił!!!SZOK!!!pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 19 Maj 2009 Share Napisano 19 Maj 2009 Bo minia najlepiej trzyma na gołym metalu, jak jest połozona na inną farbe to powinna odejść ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.