piterskrzek Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 witam zakupilem taki bagnet jaki to model .jest bardzo długi dlugosc calkowita 92 cm .na rączce duzo bic numerow. Na ostrzu dicie okragle z napisem PROVED obok literki C I .na ostrzu w tym wglebieniu jakas mozaika herb i pnącza z liscmi.
mietek Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 roznice widac tutaj, wyzej Chassepot 1866, nizej Remington rollingblock
mietek Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 I tutaj, po lewej Chassepot, po prawej Remington.Wiekszosc Remingtonow na glownie niemieckie, ale widzialem tez jednego z francuska od Chassepota.
piterskrzek Napisano 7 Maj 2009 Autor Napisano 7 Maj 2009 jezeli to skladak to zaliczyc go do kiepski czy do zadkich i ciekawych zeczy
zukuri Napisano 7 Maj 2009 Napisano 7 Maj 2009 Ciężkie pytanie ...Dla mnie to ciekawy składak - choć ciekawsze byłoby połączenie taczek z betoniarką i maglem parowym … ;-)Pozdrawiam, Piotr.
piterskrzek Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 Zakupiony na pchlim targu w anglii .byl caly pokryty starym smarem facet mial tylko jeden taki fant .nie widać zeby ktos go przedluzal taki byl .mam slaby aparat ale postaram się zrobic leprze foty bic jest ich sporo.Ten otwor na lufe w sirodku od gory ma wycięcie
01dalton Napisano 7 Maj 2009 Napisano 7 Maj 2009 jestem też za tym że to składak , tym bardziej że brak jest nita w rękojeści ;)))
Pytanie
piterskrzek
witam zakupilem taki bagnet jaki to model .jest bardzo długi dlugosc calkowita 92 cm .na rączce duzo bic numerow. Na ostrzu dicie okragle z napisem PROVED obok literki C I .na ostrzu w tym wglebieniu jakas mozaika herb i pnącza z liscmi.
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.