Modelarz91 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 Witam dzisiaj pojechałem do pewnej wsi id wyrwałem 2 takie hałerki i tu moje pytanie czy da się jakoś oczyścić ten hełmik z farby i czy fasunek w środku jest oryginalny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 Fasunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 rozmiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 bicie z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 2 hełm podobno wykopany podczas budowy płotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 druga strona koszt obydwu 4 żubry ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 e to niezła wymiana, jak kiedyś za 2 browary kupiłem perkunika . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 a czemu chcesz czyscic ten pierwszy hełm z farby?nie jestem specem od III Rzeszy, ale pierwszy hełm nie jest wojskowy, tylko zapewne Luftschutz'u, strażacki lub policyjny, a te jednostki przeciez uzywaly dosc ciemnej farby..po czym wnosisz, iż farba jest nieoryginalna?w.g. mnie wygląda całkiem przyzwoicie, i nie sądzę aby była nakładana wtórnie.Ewentualnie pozbyto się jakoś kalkomanii..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 ma on praktycznie całą czarną farbę tylko ktoś zrobił mu kamo z zielonego oczowidocznego spraya zacząłem to czyścić acetonem i wyszło mi coś takiego jakie kalki miały te hełmy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 czy to może być ss? bo wygląda mi to troszkę jak by 2 eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Tak wyglada ale mozliwe ze ktos kombinowal cos z nim wczesniej a na czarno zostal pomalowany w tornie. To haler policyjny powinien miec np. taka kalke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Faktycznie ss widać,ale jakby świecową kredką walnięte,raczej przez jakieś dziecko.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 Takie jakby zaczepy są dokoła całej obręczy fasunku do czego one służyły może do mocowania siatki maskującej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Poza tym te runy jakos biednie wygladaja, nie chce mi sie wierzyc ze to kalka przebija...Sorka za bledy i brak znakow/szkopska klawiatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Straż pożarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Zaczepy od skorzanego kolnierza ochraniajacego kark, tak jak w strazackich helmach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.