mag1 Napisano 4 Maj 2009 Autor Napisano 4 Maj 2009 może ktoś mi rozszyfrować oznaczenia które są na zdjęciu? głównie chodzi mi o O.S.Nr5 " , ale o inne też proszę pozdrawiam
mag1 Napisano 9 Maj 2009 Autor Napisano 9 Maj 2009 Płyty pancerne i armaty forteczne wz.38 kal.37mm zostały wykonane w Zakładach Stowarzyszenia Mechaników Polskich z Ameryki w Pruszkowie.
Trooper85 Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 Bicia na fortecznym Boforsie wz.38 !?mały znaczek na środku wygląda na symbol Stowarzyszenia Mechaników Polskich z Ameryki"Zdrów!
PATRON Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! chciał bym widzieć to na czym są te bicia...nawet na priv:-)))))PATRON - FWP
mag1 Napisano 9 Maj 2009 Autor Napisano 9 Maj 2009 takie bicia znajdują się na elementach pancerzy fortecznych,głównie chodzilo mi o miejsce (miejscowość) w którym znajduję się ten konkretny pancerz. http://149.156.142.12/weggor/wg/wedrowiec.htmtutaj jest taki sam tylko z innym numerem.pozdrawiam
Pytanie
mag1
może ktoś mi rozszyfrować oznaczenia które są na zdjęciu?
głównie chodzi mi o O.S.Nr5 " , ale o inne też proszę
pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.