switch002 Napisano 30 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Witam ostatnio znalazłem w lesie czaszkę malego koziolka. Jest troche ciemna i miejscami zielona. Czy wie ktoś jak sprawić zeby była biała? Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 http://www.mt.com.pl/archiwum/95-Nw-12-Preparowanie_trofeum_mysliwskiego.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Można prościej, znaczy wyługować. Moczysz w rostworze Kreta i tyle :) Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch002 Napisano 3 Maj 2009 Autor Share Napisano 3 Maj 2009 znalazlem jeszcze prostszy sposób;-) Gotowanie w wodzie z sodą ok 30minut mi zajęlo. Biel jak nowa;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 Soda to zasada znaczy ługowanie :)Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelprzerosl17 Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 bardzo proste perhydrol nakładasz wate na czache i polewasz perhydrolem i na noc zostawiasz bielutkie bedzie. (perhydrol w sklepah mysliwskich kiedys był na świstaku.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 Witam,perhydrol dostaniesz w aptece,ja osobiście nalewałem ok 50 ml w naczynie emaliowane i pędzelkiem smarowałem czaszkę przez 10 minut.Najpierw jednak możesz pogotować ją w wodzie nie dłużej jak 15 min,żeby szwy się nie rozeszły.Pamietaj o środkach ostrożności nie pochlap czasem palców,dłoni a już szczególnie uważaj na oczy.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis 35 Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Witam!!perhydrol będzie najlepszy, tak robiliśmy na kole preparatorskim w technikum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.