falkenburger Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 Witam.Prosze o ID tej odznaki lub odznaczenia.Troche szukałem na necie ale nigdzie nie spotkałem się z tego rodzaju odznaczeniem.
falkenburger Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 Witam.Prosze o ID tej odznaki lub odznaczenia.Troche szukałem na necie ale nigdzie nie spotkałem się z tego rodzaju odznaczeniem.
MK Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 To nie jest niebiesko-biało-czerwony kolor a czarno-biało-czerwony, barwy II Rzeszy Niemieckiej. Szukałem wcześniej w tym kierunku, myśląc, że niebiesko-biało-niebieskie barwy mogą oznaczać flagę któregoś landu lub miasta, jednak teraz sądzę, że to jakaś organizacja np. sportowa lub krzewiąca patriotyzm wśród Niemców... Sama w sobie odznaka zapewne jest odznaką członkowską.
falkenburger Napisano 30 Kwiecień 2009 Autor Napisano 30 Kwiecień 2009 Dowiedziałem się troche więcej o tym odznaczeniu. Kolega znalazł je w miejscu gdzie przed II wojną był kompleks sportowy z parkiem (boisko, korty, strzelnica sportowa itp.) w Złocieńcu na pomorzu zachodnim (niem. Falkenburg im pommern). Więc kolega MK może ma racje. Niebiesko - biało - niebieskie mogły być barwami jakiegoś klubu sportowego. Ale to tylko przypuszczenia.pozdro
EMPAI Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 O rany klub kibica Wisły Płock we Włoszech !!he heA tak na poważnie może w tym kierunku trzeba szukać?Jakieś towarzystwo przyjażni włosko-.... lub związek ...we Włoszech?Nie wiem co to za flaga ale kolory niebiesko-biało-niebieski to oficjalne barwy Izraela.Biorąc jednak pod uwagę,że ma to być flaga (widoczne drzewce) w środku na białym pasku powinna być gwiazda Dawida.Więc może po prostu takie barwy ma jakaś organizacja włoska ?pozdro-EMPAI
senectus Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 niebiesko-bialo-niebieski toz to barwy Lazio:)
Pytanie
falkenburger
Witam.
Prosze o ID tej odznaki lub odznaczenia.
Troche szukałem na necie ale nigdzie nie spotkałem się z tego rodzaju odznaczeniem.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.