Humber Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 We Wrocku właśnie wykopano spore fragmenty Is-2 pozostałego po walkach w Festung Breslau. Czołg jest rozerwany ale sporo zostało np działo z przednią częścią wieży, podwozie z silnikiem. Bardzo ciekawe odkrycie.
Kamikadze Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Na jednym poligonie w północnej części Wrocławia stało do początku lat dziewięćdziesiątych podwozie czołgu IS-2.Były na nim slady po pociskach więc był chyba jeszcze wojenny.Najprawdopodobniej podwozie to zostało pocięte na złom w 1990 roku.
Trooper85 Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Pod moim nosem wykopują czołgi, a ja nic nie wiem?Moze coś wiecej o znalezisku? Kto, gdzie dokładnie, kiedy?
senectus Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 wroclawskie portale milcza w tym temacie, Humber wiesz juz cos?
Humber Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 Wyszła bzdura i kompromitacja, ktoś gdzieś coś..... ple ple i głupie plotki. Pewien znawca" zobaczył kawałek spychacza na złomie i dorobił legendę - obciach na całego. Przepraszam że wpisałem- tez liczyłem na odzew -bo wcześniej nie w idziałem żadnych fotek. Szkoda, bo miałem nadzieję że zobaczymy coś ciekawego.
senectus Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 tak tez myslalem, no ale nadzieja umiera ostatnia. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.