kucol61 Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Planuję z kolegami zorganizować coś takiego ponieważ w tej ćwiartce północno - wschodniej nic takiego nie ma poza miejscowością Olszyny koło Szczytna . Chyba ,że ktoś zna inne miejsca o których nam nie wiadomo .Proszę o opinie w tym temacie i czy cyklicznie raz w miesiącu czy częściej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Pomysł przedni. Ale patrząc na to realnie, to w sezonie letnim byłby ruch, a po sezonie to raczej kiszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 30 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Jeśli schronienia udzieli dom kultury to można przez cały rok .Wiadomo , że okres zimowy jest znacznie mniej łaskawy ale trzeba podjąć rękawice i walczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 Podnieś rękawicę i walcz. Powodzenia nie życzę (coby nie zapeszyć) :-), a jak Ci pójdzie to będę miał info z pierwszej ręki.Dom Kultury to raczej odpada, ale spróbuj się porozumieć z władzami miasta Szczytna i tak na placu przed ratuszem, miejsca jest sporo..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cohete9 Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 U nas na Śląsku jest bodajże największy Jarmark Staroci w całej Polsce. Ludzie pojawiają się tu ze swoimi starociami" raz w miesiącu co przypada na każdy pierwszy weekend miesiąca [zaczyna się w piątek, kończy w niedzielę] I przyjeżdżają tu notabene z całej Polski. Kolejna giełda tego typu, o której mam pojęcie jest w okolicach Częstochowy. Jak tam to wszystko prosperuje nie wiem, musiałby się wypowiedzieć ktoś miejscowy. Natomiast Twój pomysł uważam, za bardzo dobry. Dałbyś możliwość okolicznym wystawcom" staroci, na prezentowanie swojej oferty bliżej miejsca zamieszkania. Wynika też jeszce jeden mały niuansik. Wtedy nasze śląskie jarmarki pozbawione byłby saprzedawców właśnie z Twoich okolic. Ale suma sumarum i tak uważam, że taką działalność warto otworzyć. I myślę, że na zasadzie tej bytomskiej. Raz w miesiącu. A kiedy To już Twoja inwencja twórcza, jeśli zdecydujesz się przedsięwzięcie postawić na nogi. Życzę powodzenia i pozdrawiam serdecznie :)[I owszem, żebyś tylko nie utonął pod stertą papierkowej roboty, jaką możesz zostać zasypany przy okazji próby rozmowy z władzami miasta na temat założenia takiej działalności.] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 4 Maj 2009 Autor Share Napisano 4 Maj 2009 Pierwszy jarmark kolekcjonerski - staroci został ustalony na Miedzynarodowe Dni Regionu Bartoszce , 6 06 2009 sobota w Bartoszycach już od 8 rano. Serdecznie zapraszamy milśników staroci , kolekcjonerów i wszystkich sprzedających jak i kupujących .Miejsca nikomu nie zabraknie , dobry dojazd centralny punkt miasta . Oczywiści zapraszamy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 6.06.2009 jarmark staroci w Bartoszycach od 8-ej w centrum miasta . Zapraszam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Maj 2009 Autor Share Napisano 11 Maj 2009 Wskazane i takie fanty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Maj 2009 Autor Share Napisano 11 Maj 2009 butelki również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Maj 2009 Autor Share Napisano 11 Maj 2009 Widokówki rownież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 Oj Kucol... Kucol.... Jak Ty będziesz chciał na giełdzie handlować giwerami,to dobrze jej nie rozkręcisz a zamkną ją razem z organizatorem. Ale i tak nadal trzymam kciuki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakofako Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 W Prusach...od dawna nie ma krainy o tej nazwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 5 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Giełda w Bartoszycach już jutro 6.06. ZAPRASZAMY ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Ej no Kucol61 bądź konsekwentny nie Bartoszyce tylko Bartenstein, przecież nie minęło parę tysięcy lat. Pilnuj się trochę, mija moda na fascynacje niemieckich nazw regionów. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Tak to właśnie wyglądalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 I tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 W piątek padało ale sobota byla słoneczna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Przez chwilę było i tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Targowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Szczerze powiem , że z deklarowanych osob połowa nie przjechała ale ci co byli nie żałowali przyjazdu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 A to ciekawe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Nastepna za miesiąc -- zapraszam już dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulina26 Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 mam pytanko. Chciałam zająć się zorganizowaniem takiej imprezy u mnie w mieście. Czy ktoś z was orientuje się czy potrzebne są jakieś uprawnienia,żeby przeprowadzić taka giełdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucol61 Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2009 Ja zrobiłem pod patronatem miasta bo to jest na jego terenie ale jak masz prywatny kawał gruntu to tylko checi -- a w jakiej miejscowości chcesz to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulina26 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Problem w tym ze to nie moja ziemia. Więc pewnie pierw muszę iść do właściciela ziemi. Nie wiem czy lepiej zrobić to pod patronatem urzędu czy np. szukać sponsorów. A chce zrobić koło Piotrkowa Trybunalskiego. To w sumie jest samo obrzeże, nazywa się to Byki. Jest tam kawał ziemi i zamek. Lokalizacja jest zarąbista bo praktycznie przy trasie, zjazd na trasę Warszawa- Katowice. Chciałam się dowiedzieć o sprawy organizacyjne. Czy na taka imprezę potrzebna jest ochrona, sanitaria i czy to należy do twoich obowiązków. Czy wszystkim zajmuje się urząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.