dziuba8024 Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 prosze o pomoc jak ustawic statyka w gti 2500 caly czas wydaje dzwieki , zmniejszalem czulosc i recznie stroilem do gruntu i caly czas wydaje dzwieki od malejacego w gore i tak tak caly czas .w trybie dyskryminacji dziala ok.w wyszukiwarce wyskakuje blad , wiec nie odsylajcie mnie do przeszukiwania archiwum.pzdr.
meteor1 Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Na początek radziłbym po prostu zresetować ustawienia.Czyli przytrzymać włącz. przez ponad 5 sekund.Teraz sprawdzić.
dziuba8024 Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 resetowalem , ale chyba juz wiem co bylo - slabe baterie na wskazniku bateri byla jedna kreska jak zmienilem jest wszystko ok. ale zobacze na nowych jak dlugo bedzie wszystko ok.
adek_ Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 dziuba, mam podobnie, obawiam sie ze zmiana baterii nie wiele da. Mam prawie 3 lata ten sprzet i chodzenie na statyku przy duzej cewce to ciagle dla mnie trudny temat.
meteor1 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Ja chodzę na akumulatorkach i jeśli stan baterii spadnie w terenie nawet o 1 kreskę to po powrocie idą do ładowania. Zauważyłem że przy 2-3 ostatnich kreskach baterii aparat jest wyraźnie mniej czuły na dyskryminacji a przy 1 kresce też potrafił wpadać w ciągły pisk po wykryciu sygnału. Nie sprawdzałem tego na statyce.
dziuba8024 Napisano 2 Maj 2009 Autor Napisano 2 Maj 2009 koledzy jaka strata jest na zasiegu jak jest automatyczne strojenie do gruntu , a jak na automacie to na jakiej predkosci .pzdr.
traper6 Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Na dyskryminacji co chwila mi się wzbudza i mnie oszukuje. Gdy dyskrymą zejdę na 9 to już lepiej. Ale to obniża jego zasięg. Przewód jest ciasno owinięty i nie majta się. Co jest grane ?
Vorax Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Baterie najlepiej Duracelki long life-gti nie lubi Philipsa.Poza tym lepiej nie nosic na sobie za duzo roznych zelastw a saperke z tylu bo potrafi sie od niej wzbudzac.Pozdrawiam Vorax
Vorax Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Zauwazylem ze GTI ma czasem humorki i zaczyna robic dyskoteke-ja w takiej sytacji go wylaczam czekam troszke potem restartuje zwiekszam mu czulosc np na 9.5 plus to co napisalem powyzej i powinno byc ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.