Skocz do zawartości
  • 0

opaska SS Paul Fressonke

dariusz08

Pytanie

Proszę o pomoc .Jakis czas temu na strychu jednej z kaszubskich chałup znalazłem opaskę.Jak narazie udało mi się dowiedzieć,że jest to honorowa opaska 7-SS Standarte Fritz Schlegel,nie wiem co działo się z tą jednostką w czasie działań wojennych,w skład jakiej większej grupy wchodziła oraz jaki był jej szlak bojowy. Będę wdzięczny za każdą informację.Na opasce widnieje napis 3 Paul Fressonke.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedż,już tych kilka informacji coś mi daje,czekam na więcej,a co do obecnej hisrorii to rzeczywiście trochę przeszła (ta opaska}sam ją znalazłem,nie wiedząc za bardzo co to jest sprzedałem,wiem błąd ale stało się,po prawie dwóch latach udało mi się ją odkupić i dziś jest ozdobą moich zbiorów ,to narazie tyle.

Proszę o pomoc .Jakis czas temu na strychu jednej z kaszubskich chałup znalazłem opaskę.Jak narazie udało mi się dowiedzieć,że jest to honorowa opaska 7-SS Standarte Fritz Schlegel,nie wiem co działo się z tą jednostką w czasie działań wojennych,w skład jakiej większej grupy wchodziła oraz jaki był jej szlak bojowy. Będę wdzięczny za każdą informację.Na opasce widnieje napis 3 Paul Fressonke.

Powikłana jest historia /obecna/tej opaski.Przez tyle rąk
przeszła....
Trzeba wyjaśnić najpierw kim był Schlegel
Nr.partyjny 12616
Nr.SS 907 /?!/
Oberfuhrer 1.10.1930
Brigadefuhrer od 9.9.1934
Przydział służbowy z.b.v Oberabschnitt MITTE
Rozpocznij poszukiwanie idąc śladem przydziału...
Tyle na dzisiaj.Do jutra

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie