Skocz do zawartości

prośba o tłumaczenie z języka arabskiego

beero

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dostałem SMS z jakimiś obaczkami", Może jest ktoś na forum znający ten język w pisowni,Prześlę SMS na komórkę do przetłumaczenia.
ZDROW
Napisano
Kolego Beero, muszę przyznać, że mam kłopoty z tłumaczeniem :0 Wydaje mi się, że to jest tekst w którymś z dialektów arabskich, a ja nie jestem dobry w dialektach. Nie rozumiem kilku słów i nie mogę ich znaleźć w słowniku, dlatego tekst jest dla mnie niejasny. Zrozumiałe jest tylko drugie, krótkie zdanie: KTÓRY KRAJ ODPOWIE?". W każdym razie jest tu mowa o śnie, jego następstwach, oraz o dźwięku i obrazie sennym. Ale o co chodzi, nie wiem, bo nie znamy kontekstu. A wiesz może, skąd ten sms przyszedł? To byłoby wiadomo, jaki to dialekt, na przykład syro-palestyński, maghrebijski czy iracki. Wtedy może jakoś znalazłbym brakujące słowa. Pozdrav.
Napisano
Witaj,
znajomy Kurd przetlumaczyl to bardzo podobnie do kol. bandolero
Tzn wyłapał z tekstu dokładnie te same słowa, czytal tez cos o tesknocie... twierdzi również, ze jest to wiersz.
Dodatkowo twierdzi, ze jest to prawdopodobnie dialekt uzywany w Pakistanie ( nazwy nie pomne).

POZ
M

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie