Sobiepan Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 Witam,natknąłem się na pocisk na oko 7,92, który na spodzie ma wybity symbol UT (T jest wpisane w literę U). Wiecie coś na ten temat? Jakieś paskudztwo?DziękiSobiepan
Skok Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Ps. Niezłe masz oko jak szacujesz kaliber co do setnej milimetra :-P
Sobiepan Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 Witam,natknąłem się na pocisk na oko 7,92, który na spodzie ma wybity symbol UT (T jest wpisane w literę U). Wiecie coś na ten temat? Jakieś paskudztwo?DziękiSobiepan
Sobiepan Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 Na oko wyglądał na Mausera, To faktycznie Lebel, made in USA.Dzięki
Skok Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Wydaje mi się, że to czechosłowacki wynalazek. Pocisk jest typu S czy sS ? Na polskich pociskach możne znaleźć sygnaturę PKPozdr
Sobiepan Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 Pocisk typu ciężkiego. Cały mosiężny, tzn. nie widać miejsca, gdzie zaczyna się płaszcz. Smugacz? Zapalający?
Pytanie
Sobiepan
natknąłem się na pocisk na oko 7,92, który na spodzie ma wybity symbol UT (T jest wpisane w literę U). Wiecie coś na ten temat? Jakieś paskudztwo?
Dzięki
Sobiepan
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.