Skocz do zawartości

PILNE ! Garett GTI 2500 czy Kanarek 250 + dodatki

Sempai

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Fajny kolega, skończyła się gwara to cza sprzęta pogonić, najlepiej kumplowi. I to za nie mała kasę;) Co do pytania, oczywiście, że GTI.
Pzdr
Napisano
sempai, latalem na kanarku i teraz mam 2500. 2500 mniej sie wzbudza, ma duzo lepszą ID (nie kopiesz tyle smieci), zasięg na kolor ma lepszy. Zdecydowanie polecam 2500, to inna klasa sprzetu.
Napisano
No dobra to może ja coś poradzę bez pitolenia

Mam i Ace 250 i GTI 2500 i tak:

Ace 250 - prosty w obsłudze i lekki wykrywacz. Na kolorek kosiarka jednak nie jest głęboki, na militarkę średnio się sprawuje. Jeżeli interesują Cię tylko monetki to jest ok bo większość monet leży do 30 cm i kanarek powinien dac radę. Jednak na głębsze rzeczy się nie nada. Ma fajny Pinpoint i dyskrymę. Jest czytelny.

GTI 2500 - rewelacyjny sprzęt z mega zasięgiem na trybie all na statyku. Czytelny wyświetlacz i oferuje dużo możliwośći. Obsługa jest bardzo łatwa i przyjemna. Kosiara na wszystko w zależności od trybów i nastawień. Polecam latanie na trybie zero i kopanie wszystkiego powyżej 2 kwadracika, lub statyk all-metal i ta sama zasada tyle że jest o niebo głębszy.

Reasumując;
Jeżeli interesują cie tylko monety i powierzchniowa militarka bierz ACE 250, jeżeli chcesz kopać głębiej zarówno militarkę jak i depozyty i nieominąć żadnego powierzchniowego kolorku to GTI 2500. Ja osobiście używam na wypadach obydwóch. Z kanarkiem lata moja dziewczyna a z GTI ja. Ona kosi moniaki ja resztę :)

Pozdrawiam

Jak masz jheszcze jakieś pytania dawaj znać.

Niestety z powodu delegacji będę mógł Ci odpowiedzieć na inne pytania dopiero w poniedziałem
Napisano
Popieram nightmare.Tak jak napisalem wczesniej 95% fantow lezy w warstwie do 30 cm(warstwa orna lub sciolka i to co zagrzebane w sciolce) Pozostale glebokie fanty to juz czysta militarka w okopach lub jakies dziwne przetasowania terenu lub tez celowe skrytki.Jednak nie oszukujmy sie ile jest tych skrytek?:D To promil calosci sygnalow.Dlatego tez uwazam ze jak ktos ma ograniczone fundusze to smialo bralbym 250tke z duza cewka i na kolorze nie odczuje wiekszej roznicy. Chyba ze ma teren pod konkretna militarke wtedy Gti z rama na statyku.Mowie to na podstawie moich doswiadczen terenowych. Moze w innych regionach kraju jest inaczej tego nie wiem.Pozdrawiam Vorax
Napisano
Dzięki za profesjonalne info. Bardzo przydatne.Faktycznie latam w miarę wolnego czasu, a tego nie mam zbyt wiele.Nie nastawiam się tylko na monetki. Jak wpadnie militarka to też jej nie wygonię.Aktualnie posiadam Bounty Huntera quick drive II z drugiej ręki.Inny kolega namawia mnie na Minelaba. Sam ma Minelaba Adwanture PRO i jest nim zachwycony.Ja na Allegro wyczaiłem Minelab Musketeer XS. Na razie w trakcie licytacji. Co o nim sądzicie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie