feld Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Głupio kogos prosic o pomoc.Ale jestem w tak ciezkiej sytuacji ze musze to napisac.Szukam pracy za granica .Jesli ktos juz z was tam jest i ma mozliwosc załatwienia ,to bede wniebowziety.Nie wiem czy mój wiek jest juz tak starczy (38)lat ,czy co.Jedna firma zaleciała ze mna w bambuko,dlatego popadłem w totalną kawabałe.Przyjdzie chyba wysprzedac reszta sprzetu,i staroci ,wziasc sznurek i pomaszerowac tam ,gdzie najczesciej chodzic lubiałem ,czyli do lasu.Jesli ma ktos moznosc cos pomóc to prosze o kontakt. Mój gg 8913800,lub telefon 519161203.I prosze bez smiechów-sytuacja naprawde jest juz pozakrytyczna.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Witam,jaka profesja Cię interesuje? WLaśnie wczoraj kolega załapał się do firmy remontowo-bud z Zagania i dzisiaj już wyjechał na robotę do Niemiec w rejonie Cottbus.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 zapowiada mu się dłuższy pobyt a ze Zgorzelca nie było by daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Zebu -gdyby by ta firma nie zaleciała ze mna w bambuko,to by mnie juz tu nie było .Niestety na zaufaniu jednostronnym sie zakonczyło.A profesja?kazda.Praca obojetnie jaka-zbiory szklarnie,budowlanka choc zbyt duzego doswiadczenia w tym nie mam -praca na produkcji,na tasmie itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Nie ma sprawy,koleś mówił,że na weekendy mają zjeżdzać,wtedy wypytam Go co i jak,nr do firmy itd.Jak wróci to dam znać.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 A jak u Ciebie ze znajomością języka?Popytam się ludzi, może coś by się udało załatwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 http://www.praca-za-granica.pl/Powodzenia w szukaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Tam juz sie naszukałem-sami posrednicy-a takich niestety juz nie toleruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 na platformy wiertnicze do norwegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 taaa dostań się na platformę, kuszą przeolbrzymią kasą, ale tak łatwo nie biora, nietety.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 longwood z łaski swojej nie wypisuj tych bzdur bo to nie onet i tu nie ma co siać propagandy, i nie irysy tylko Irlandczycy. A o zdychaniu z głodu, no to aż żal czytać.Takie właśnie jest tu podejście co poniektórych....Feld jeżeli chodzi o Irlandię to zobacz stronę www.fas.ie oraz irishjobs.ie . Jeżeli chcesz jechać na ślepo to będzie to kosztowna wyprawa, ale jak to wszystko rozsądnie przemyślisz i zaplanujesz powinno dobrze być. pozdrawiam i trzymam kciuki.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 aha feld, zwróć uwagę na duże międzynarodowe firmy, najlepiej amerykańskie, do głowy mi przychodzi UPS...znajdziesz ich loga na jednej ze stron o których napisałem wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Koledzy prosiłem o pomoc,a nie o wzajemne wycieczki.Powiedziałem choc mi głupio-Ze sytuacja jest krytyczna z pewnych powodów.jakich-nie bede pisał.Pozdrawiam serdecznie tych co staraja sie pomóc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Feld tu nie chodzi o wzajemne wycieczki tylko obiektywne przedstawienie sytuacji. Longwood i ja patrzymy na to z różnych perspektyw.Do longwood: posłuchaj , mieszkam tutaj dłużej niż TY i jeżeli o czymś piszę do człowieka zadającego normalne pytanie to przecież nie po to żeby narobić kłopotów. Ani tym bardziej się tutaj wykłócać. Korzystałem z FASu , tam znalazłem dwa miejsca pracy potem dzięki stronie irishjobs.ie znalazłem kolejną pracę w której możesz mi wierzyć kryzys mnie nie dotknął.Widzę oczywiście co się dzieje ale longwood ja posępne wieści słyszałem i 4 lata temu i postanowiłem sobie, że wykorzystam wszystkie informacje żeby było dobrze, a jeszcze wracając do FASu to wierz mi tam jest o wiele więcej kursów niż tzw.safe pass.Feld, powiem ci szczerze, jak już wiesz mniej więcej do jakiego kraju chcesz wyjechać, to jak najwięcej informacji weź z sieci, poczytaj fora polonijne w danym kraju, i język chłopie, szlifujesz język codziennie.pozdrawiam. liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 feld co Ty chcesz robić , bo napisałeś że wszystko a jakbyś mógł ciut konkretniej. To jaka branża?? liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 sorki , wyłączam się z dyskusji, feld przede wszystkim licz na siebie i jak najwięcej informacji. longwood: wobec twojej logiki jestem bezsilny, kto dał ci prawo do głoszenia prawdy oczywistej, przykro mi że masz takie doświadczenia, nie jest to łatwe, ale do cholery ja tu też przyjechałem nie znając nikogo i wiem ile w tym kraju można. Po twoich słowach widać,że nie za wiele się dowiadywałeś. Z takim czarnowidztwem jak twoje spotkałem się nie jeden raz.Wybacz feld, jak masz jakieś pytania to napisz do mnie na maila.Rany boskie, przecież ja tu pisałem żeby tylko . podpowiedzieć...liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 http://www.polskie-forum.co.uk/Tutaj masz polskie forum w UK, popytaj się jeszcze tam być może coś szybciej znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Najlepiej na jakies farmie,pomocnik na budowie,w fabryce (pakowacz,tasma),nawet sprzatanie i mycia jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 http://www.polskidublin.com/ - zobacz i to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.