Skocz do zawartości

Chłopaki -Pomocy

feld

Rekomendowane odpowiedzi

Głupio kogos prosic o pomoc.Ale jestem w tak ciezkiej sytuacji ze musze to napisac.Szukam pracy za granica .Jesli ktos juz z was tam jest i ma mozliwosc załatwienia ,to bede wniebowziety.Nie wiem czy mój wiek jest juz tak starczy (38)lat ,czy co.Jedna firma zaleciała ze mna w bambuko,dlatego popadłem w totalną kawabałe.Przyjdzie chyba wysprzedac reszta sprzetu,i staroci ,wziasc sznurek i pomaszerowac tam ,gdzie najczesciej chodzic lubiałem ,czyli do lasu.Jesli ma ktos moznosc cos pomóc to prosze o kontakt. Mój gg 8913800,lub telefon 519161203.I prosze bez smiechów-sytuacja naprawde jest juz pozakrytyczna.Pozdrawiam.

Zebu -gdyby by ta firma nie zaleciała ze mna w bambuko,to by mnie juz tu nie było .Niestety na zaufaniu jednostronnym sie zakonczyło.A profesja?kazda.Praca obojetnie jaka-zbiory szklarnie,budowlanka choc zbyt duzego doswiadczenia w tym nie mam -praca na produkcji,na tasmie itd..

longwood z łaski swojej nie wypisuj tych bzdur bo to nie onet i tu nie ma co siać propagandy, i nie irysy tylko Irlandczycy. A o zdychaniu z głodu, no to aż żal czytać.
Takie właśnie jest tu podejście co poniektórych....
Feld jeżeli chodzi o Irlandię to zobacz stronę www.fas.ie oraz irishjobs.ie . Jeżeli chcesz jechać na ślepo to będzie to kosztowna wyprawa, ale jak to wszystko rozsądnie przemyślisz i zaplanujesz powinno dobrze być. pozdrawiam i trzymam kciuki.liha

Feld tu nie chodzi o wzajemne wycieczki tylko obiektywne przedstawienie sytuacji. Longwood i ja patrzymy na to z różnych perspektyw.
Do longwood: posłuchaj , mieszkam tutaj dłużej niż TY i jeżeli o czymś piszę do człowieka zadającego normalne pytanie to przecież nie po to żeby narobić kłopotów. Ani tym bardziej się tutaj wykłócać. Korzystałem z FASu , tam znalazłem dwa miejsca pracy potem dzięki stronie irishjobs.ie znalazłem kolejną pracę w której możesz mi wierzyć kryzys mnie nie dotknął.Widzę oczywiście co się dzieje ale longwood ja posępne wieści słyszałem i 4 lata temu i postanowiłem sobie, że wykorzystam wszystkie informacje żeby było dobrze, a jeszcze wracając do FASu to wierz mi tam jest o wiele więcej kursów niż tzw.safe pass.

Feld, powiem ci szczerze, jak już wiesz mniej więcej do jakiego kraju chcesz wyjechać, to jak najwięcej informacji weź z sieci, poczytaj fora polonijne w danym kraju, i język chłopie, szlifujesz język codziennie.
pozdrawiam. liha

sorki , wyłączam się z dyskusji, feld przede wszystkim licz na siebie i jak najwięcej informacji.
longwood: wobec twojej logiki jestem bezsilny, kto dał ci prawo do głoszenia prawdy oczywistej, przykro mi że masz takie doświadczenia, nie jest to łatwe, ale do cholery ja tu też przyjechałem nie znając nikogo i wiem ile w tym kraju można. Po twoich słowach widać,że nie za wiele się dowiadywałeś.
Z takim czarnowidztwem jak twoje spotkałem się nie jeden raz.
Wybacz feld, jak masz jakieś pytania to napisz do mnie na maila.
Rany boskie, przecież ja tu pisałem żeby tylko . podpowiedzieć...
liha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie