okejos Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 a ten chciał tylko sól pożyczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 kobieto!!! broń sie sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 brakuje tylko płetwonurka..... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 niemiecki oficer zapoaznaje sie z wnetrzem zdobytego T 34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 czołg sprawdzony - pajechali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FritzX Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 A ja znalazłem zdjęcie Okejosów w domu":)http://img8.imageshack.us/img8/3332/pict0022tth.jpg.Impreza wypadła naprawdę super. Jeszcze raz bardzo dziękuję WSZYSTKIM za udział, wspaniałą i koleżeńską atmosferę. Moim zdaniem najlepszy Berlin". Andrzej ma rację, że grono sympatyków" pokazało nie tylko że można, ale też że przyjaciół poznaje się w biedzie. To więcej warte niż wszelkie dotacje. A do użytkownika Ksiądz to proszę aby nie oceniał nikogo według siebie. Na razie dał ciała" swoją niewiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FritzX Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 To prawidłowy link do domu Okejosów"http://img8.imageshack.us/img8/3332/pict0022tth.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 http://picasaweb.google.pl/felinity.92/TwierdzaModlin# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 W imieniu własnym i GRH Rhein" chciałem bardzo podziękować organizatorom i uczestnikom już czwartej edycji Berlińskiej"! Miałem zaszczyt i tym razem koordynować stronę Niemiecką i tu wielkie podziękowania kieruję do Kolegów z Reichshof 1944, Pomeranii, AA7, KG Lisa oraz kilku Kolegów solistów, za naprawdę wzorową postawę, nienaganną grę aktorską i wspaniałą atmosferę na, jak i przed rekonstrukcją! To, co udało nam się stworzyć wspólnie i przy takich przeciwieństwach losu (finans!) to naprawdę kawał dobrej roboty! Ktoś powie, że za mało pojazdów, czy broni strzelającej lub pirotechniki, ale to, co dali z siebie rekonstruktorzy w tym roku z obu stron, było na najwyższym poziomie!pozdrawiam!DamianGRH RHEIN" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Gieroj!!http://img8.imageshack.us/img8/3332/pict0022tth.jpgTen soldat nieźle styrał butki, widać że się nie oszczędzaliście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 co sie dziwisz od Lublina do Berlina:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 W imieniu GRH Germania 44" chciałem podziękować zarówno organizatorom, jak i wszystkim uczestnikom IV inscenizacji ataku na Berlin. Cała impreza, pomimo niesprzyjających warunków, przebiegała w duchu współpracy, zaś wspaniała atmosfera tylko zachęcała do dania z siebie wszystkiego. Oby każda następna rekonstrukcja była utrzymana właśnie w takim klimacie.PozdrawiamGabrielGRH Germania 44" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Henry99, tak myślałem, że kogoś pominąłem!PS! Przy budynku, stały dwie Xsary Picasso, przy jednej znalazłem furażerkę SS! Komu brakuje?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Witam!Dziękuję organizatorom i kolegom z innych grup za super majówkę! Czy ktoś nie znalazł może mojej saperki niemieckiej, która została po bitwie na polu?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuri100GJR Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Witam serdecznie i dzięki wszystkim za te wspólne 3 dni na przedpolach Berlina :) w doborowym towarzystwie. Miło było spotkać w nowym sezonie starych znajomych i poznać kilku nowych.Również mocno pozdrawiam dziewczyny z GRH Bluszcz o których koledzy powyżej nic nie mówią, a wykonały one kawał dobrej roboty mundurowo-rekonstrukcyjnej i zdecydowanie zasługują na wymienienie ich. Pominę fakt, że - jak bardzo Was koledzy lubię ;] - bardzo miłą odmianą od spoconych facetów w suknie, są kobiety w bluzeczkach BDM ;) Pozdrawiam raz jeszczeMichał Yuri" Jurasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Racja, koleżanki z BDM raczyły odwiedzić i nasz chlew czyli stanowisko przy czołgu.Oczywiście miała miejsce gruntowna prezentacja naszego czołgu outdoor oraz indoor.Jedna z koleżanek, po gruntownym instruktarzu, własnoręcznie uruchomiła silnik. Wszystko to miało miejsce owego magicznego wieczoru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Czyli podsumowując , niemiecki wojak na Waszym ognisku piecze chleb , broń leży na błotniku o 5 rano , warty nie widać a niemieckie Madchen uruchamiają sobie Wasz czołg , do tego je szkolicie w tym celu wcześniej...zaiste magiczna to noc ...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justa90 Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 No to nie pozostaje mi nic, jak dodać podziękowania od całego Bluszcza ! Po Modlinie jesteśmy naprawdę zaskoczone wysypem ochów i achów", bardzo dziękujemy za pozytywne komentarze i przede wszystkim wspólną zabawę. Również za to, że wytrzymaliście z takimi wariatami :PCo do czołgu - było brudno(przynajmniej byłyśmy potem bardziej true:P), ciasno, ciemno, aczkolwiek dziękujemy za zaproszenie, wrażenia niezapomniane :D zdaje się, że dzięki tym samym kolegom potem podczas bitwy przeżyłam śmierć kliniczną :DAha, i czekamy na zdjęcia z sesji :)!Pozdrawiam, Justa i Bluszczhttp://www.grhbluszcz.reenacting.eu/ wkrótce będą fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Pamietaj, że nie tyle jest grożny T- 34 co jego pijana załoga :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugel Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 http://picasaweb.google.pl/witowskiprzemek/Berlin2009#5331821811972435170 Zastanawiam się co kolega obsługujący panzerschrecka nosi na głowie. Po mojemu to chyba wyrób z dawnego NRD. Lecz mogę się mylić... :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 To hełm M-45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 czasem nazywany też M-44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Mityczny hełm m 45 ..... pytanie tylko, czy aby na pewno był uzyty w boju ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugel Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Przepraszam,że OT-uję,ale czy macie może pod ręką jakiś link do tego typu hełmów? Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Był uzywany bojowo napewno w Berlinie-)..brawo dla kolegi w hełmie tez mialem sobie zrobic taka wersje helmu i wskoczyc w lieberka-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.