Skocz do zawartości

Rekonstrukcja Bitwy o Berlin z 1945 roku na terenie Twierdzy Modlin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 167
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
A ja znalazłem zdjęcie Okejosów w domu":)
http://img8.imageshack.us/img8/3332/pict0022tth.jpg.

Impreza wypadła naprawdę super. Jeszcze raz bardzo dziękuję WSZYSTKIM za udział, wspaniałą i koleżeńską atmosferę. Moim zdaniem najlepszy Berlin". Andrzej ma rację, że grono sympatyków" pokazało nie tylko że można, ale też że przyjaciół poznaje się w biedzie. To więcej warte niż wszelkie dotacje. A do użytkownika Ksiądz to proszę aby nie oceniał nikogo według siebie. Na razie dał ciała" swoją niewiedzą.

W imieniu własnym i GRH Rhein" chciałem bardzo podziękować organizatorom i uczestnikom już czwartej edycji Berlińskiej"! Miałem zaszczyt i tym razem koordynować stronę Niemiecką i tu wielkie podziękowania kieruję do Kolegów z Reichshof 1944, Pomeranii, AA7, KG Lisa oraz kilku Kolegów solistów, za naprawdę wzorową postawę, nienaganną grę aktorską i wspaniałą atmosferę na, jak i przed rekonstrukcją! To, co udało nam się stworzyć wspólnie i przy takich przeciwieństwach losu (finans!) to naprawdę kawał dobrej roboty!
Ktoś powie, że za mało pojazdów, czy broni strzelającej lub pirotechniki, ale to, co dali z siebie rekonstruktorzy w tym roku z obu stron, było na najwyższym poziomie!

pozdrawiam!
Damian
GRH RHEIN"

W imieniu GRH Germania 44" chciałem podziękować zarówno organizatorom, jak i wszystkim uczestnikom IV inscenizacji ataku na Berlin. Cała impreza, pomimo niesprzyjających warunków, przebiegała w duchu współpracy, zaś wspaniała atmosfera tylko zachęcała do dania z siebie wszystkiego. Oby każda następna rekonstrukcja była utrzymana właśnie w takim klimacie.

Pozdrawiam
Gabriel
GRH Germania 44"

Witam!

Dziękuję organizatorom i kolegom z innych grup za super majówkę! Czy ktoś nie znalazł może mojej saperki niemieckiej, która została po bitwie na polu?

Pozdrawiam

Witam serdecznie i dzięki wszystkim za te wspólne 3 dni na przedpolach Berlina :) w doborowym towarzystwie. Miło było spotkać w nowym sezonie starych znajomych i poznać kilku nowych.
Również mocno pozdrawiam dziewczyny z GRH Bluszcz o których koledzy powyżej nic nie mówią, a wykonały one kawał dobrej roboty mundurowo-rekonstrukcyjnej i zdecydowanie zasługują na wymienienie ich. Pominę fakt, że - jak bardzo Was koledzy lubię ;] - bardzo miłą odmianą od spoconych facetów w suknie, są kobiety w bluzeczkach BDM ;)

Pozdrawiam raz jeszcze
Michał Yuri" Jurasz

Racja, koleżanki z BDM raczyły odwiedzić i nasz chlew czyli stanowisko przy czołgu.
Oczywiście miała miejsce gruntowna prezentacja naszego czołgu outdoor oraz indoor.
Jedna z koleżanek, po gruntownym instruktarzu, własnoręcznie uruchomiła silnik.
Wszystko to miało miejsce owego magicznego wieczoru...

Czyli podsumowując , niemiecki wojak na Waszym ognisku piecze chleb , broń leży na błotniku o 5 rano , warty nie widać a niemieckie Madchen uruchamiają sobie Wasz czołg , do tego je szkolicie w tym celu wcześniej...zaiste magiczna to noc ...:-)

No to nie pozostaje mi nic, jak dodać podziękowania od całego Bluszcza ! Po Modlinie jesteśmy naprawdę zaskoczone wysypem ochów i achów", bardzo dziękujemy za pozytywne komentarze i przede wszystkim wspólną zabawę. Również za to, że wytrzymaliście z takimi wariatami :P
Co do czołgu - było brudno(przynajmniej byłyśmy potem bardziej true:P), ciasno, ciemno, aczkolwiek dziękujemy za zaproszenie, wrażenia niezapomniane :D zdaje się, że dzięki tym samym kolegom potem podczas bitwy przeżyłam śmierć kliniczną :D
Aha, i czekamy na zdjęcia z sesji :)!
Pozdrawiam, Justa i Bluszcz
http://www.grhbluszcz.reenacting.eu/ wkrótce będą fotki

http://picasaweb.google.pl/witowskiprzemek/Berlin2009#5331821811972435170 Zastanawiam się co kolega obsługujący panzerschrecka nosi na głowie. Po mojemu to chyba wyrób z dawnego NRD. Lecz mogę się mylić... :-)))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie