Skocz do zawartości

Sarany w Rosji

bodex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
САРАНЫ - Sarany wieś typu miejskiego powstała w XIX wieku jako Pawło-Saranowski Kureń; w 1889 odkryto w pobliżu rudy chromu, które są do dnia dzisiejszego wydobywane w kopalni Rudna. Oprócz tego rozwinięty przemysł tartaczny; wieś jest położona w okręgu permskim na zachodnim zboczu górskiego pasma Uralu; 5 kilometrów od stacji kolejowej Laki leżacej na linii kolejowej Perm-Gorobłagodatskaja. Liczba mieszkańców 1200 (2002r.)

Nic tylko zagonić do roboty łagierników i zesłańców.
Napisano
Mi to też niepasowało,a według niemieckiej organizacji zajmującej się żołnierzami którzy polegli podczas IIwś,tam właśnie zginął mój wujek
Napisano
Lub saran we francji-tam walki były.Moze pomoze data smierci Wujka?Jak w 1944 to bedzie saran we francji.Jesli nie to oczywiscie kolega coriolan ma racje-chodzi o sarny.
Napisano
ten obóz wykluczam,podobną zginął w czołgu w okolicach Charkowa-z relacji świadka,ale znalazłem informacje w necie(niemiecka strona) że zginął w miejscowoci SARANY w Rosji
Napisano
Zginął w czołgu w okolicach Charkowa czy zaginął w czołgu w okolicach Charkowa.Bo wtedy obóz jeniecki jak najbardziej.A tu różnica jednej literki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie