Krecik2002 Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2009 Witam,Trafil mi sie do kolekcji taki magazynek jak na zdjeciu. Niestety fant nie jest zewnetrznie w najlepszym stanie (chociaz sprezyna i podajnik prawie jak magazynowe, takze chyba to jakis strychowiec). Na powierzchni widac miejscami wzery i generalnie odsloneita gola blache, na tym miejscami cos jakby warstwa oksydy lub podobnej powloki, a na sporej czesci cos jakby resztki oliwkowo-zoltej farby (wyglada na stara). Na calosci ani sladu rdzy - nie wiem czy poprzedni wlasciciel go tak doczyscil, czy te wzery powstaly w wyniku dzialania jakichs agresywnych srodkow, a nie rdzewienia. W kazdym razie pytanie jest: czy lepiej zostawic go w takim stanie jak teraz czy warto probowac cos kombinowac, zeby lepiej wygladal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2009 Jeden bok z bliska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2009 I drugi bok, pokryty w ponad 50% ta jakby warstwa gladkiej farby (na drugim boku zachowalo sie jej malo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 spróbuj zetrzeć papierem ściernym ja bym tak zrobił tylko drobno ziarnistym i moczonym w wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 Wygląda jakby wyjęty z wody czy też bagna. Jeśli są na nim pozostałości oksydy to odradzałbym ten papier, no chyba ,że ci nie zależy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuś Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 Kiedyś zasłyszałem opowieść jakoby na zrzutowiskach ruscy dokładali do fantow potrzaskane ogniwa akumulatorów i zasypywali zusamen ziemią .Może fancik pochodzi z takiego wlaśnie miejsca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.