kowalinho Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Skoro był w stanie zadbać o płaszcz wz36, to myślę, że zdobycie rogatywki wz35 z odpowiednikiem stopnia i odpowiednim wzorem orzełka nie było problemem. To oczywiście tylko szczegół - dla ogromnej większości oglądających zupełnie niewidoczny. No ale w końcu w tym dziale forum na takie rzeczy zwraca się uwagę, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 zwraca się i to bardzo :-)płaszcz miał pożyczony od organizatorów a czapkę swoją zapewne, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 oj chyba od organizatora dostał komplet bo na jedynym naramienniku który posiadał też miał podwakroć dyplomowanego kapitana" - czyt. cztery gwiazdki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Czepacie się umundurowania polskiego i gwiazdek - ale NKWD w tym marszu to jakaś porażka - praktycznie czapki były tylko O.K no i jeden miał odpowiedni wzór bluzy i to bez odpowiednich obszyć . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZgrenadier Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Cóż, nie można mieć wszystkiego ;) Co do umundurowania, mundury były bodaj z WFDiF oraz Hero Collection, więc wiadomo, że nie są tak idealne jak nasze prywatne, rekonstruktorskie uniformy. Nie można jednak powiedzieć, że nie spełniły swojej funkcji - przekaz był jasny. Poza tym byłem, widziałem, podobało mi się i czekam na następny raz ;) Panie i Panowie, brawa za trud włożony w organizację spektaklu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 http://www.youtube.com/watch?v=_ffRpqt6-oY poprawiłem troszkę poprzednią wersję...Co do Marszu to przekaz społeczny jest najważniejszy a nie duperele i w tym przypadku nawet nie wypada wytykać drobnych uchybień mundurowych itp, wypada natomiast w przyszłym roku się przyłączyć bo im więcej nas będzie tym szerszym echem się to odbije nawet w prasie i mediach nie do końca przychylnych tej inicjatywie.Dla jasności , nie jestem rzecznikiem organizatora ani samym organizatorem , brałem udział jak wielu innych wyłącznie w celu upamiętnienia tego tragicznego wydarzenia w naszej historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.