kowalinho Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Skoro był w stanie zadbać o płaszcz wz36, to myślę, że zdobycie rogatywki wz35 z odpowiednikiem stopnia i odpowiednim wzorem orzełka nie było problemem. To oczywiście tylko szczegół - dla ogromnej większości oglądających zupełnie niewidoczny. No ale w końcu w tym dziale forum na takie rzeczy zwraca się uwagę, prawda?
wolfik1 Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 zwraca się i to bardzo :-)płaszcz miał pożyczony od organizatorów a czapkę swoją zapewne,
ksiadz Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 oj chyba od organizatora dostał komplet bo na jedynym naramienniku który posiadał też miał podwakroć dyplomowanego kapitana" - czyt. cztery gwiazdki :)
01dalton Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Czepacie się umundurowania polskiego i gwiazdek - ale NKWD w tym marszu to jakaś porażka - praktycznie czapki były tylko O.K no i jeden miał odpowiedni wzór bluzy i to bez odpowiednich obszyć . Pozdr.
PZgrenadier Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Cóż, nie można mieć wszystkiego ;) Co do umundurowania, mundury były bodaj z WFDiF oraz Hero Collection, więc wiadomo, że nie są tak idealne jak nasze prywatne, rekonstruktorskie uniformy. Nie można jednak powiedzieć, że nie spełniły swojej funkcji - przekaz był jasny. Poza tym byłem, widziałem, podobało mi się i czekam na następny raz ;) Panie i Panowie, brawa za trud włożony w organizację spektaklu!
wolfik1 Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 http://www.youtube.com/watch?v=_ffRpqt6-oY poprawiłem troszkę poprzednią wersję...Co do Marszu to przekaz społeczny jest najważniejszy a nie duperele i w tym przypadku nawet nie wypada wytykać drobnych uchybień mundurowych itp, wypada natomiast w przyszłym roku się przyłączyć bo im więcej nas będzie tym szerszym echem się to odbije nawet w prasie i mediach nie do końca przychylnych tej inicjatywie.Dla jasności , nie jestem rzecznikiem organizatora ani samym organizatorem , brałem udział jak wielu innych wyłącznie w celu upamiętnienia tego tragicznego wydarzenia w naszej historii.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.