woojec Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 WitamJeśli to medalik, to trochę duży [2,5 cm średnicy!]. Sporo na nim napisów, na awersie: CRVX S P BENED. Rewers: środkowa część - krzyż maltański z mnóstwem literek a wokół napisy: IHS.V.R.S.N.S.M.V.S.M.Q.L.I.V.B.Czy ktoś da radę to rozszyfrować? :)Dziękuję z góry i pozdrawiam
abcd Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Medalik św.Benedykta,opis w tekście http://www.exter.pl/k_rel_43frag.htm
woojec Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 Witam ! Dzięki za odpowiedż !Coś mi się widzi , że znalazłem coś lepszego niż Lampa Alladyna ! Oj , wiele on potrafi ! Jutro z nim pogadam , może mi zmieni opony na letnie ?
Pytanie
woojec
Witam
Jeśli to medalik, to trochę duży [2,5 cm średnicy!]. Sporo na nim napisów, na awersie: CRVX S P BENED. Rewers: środkowa część - krzyż maltański z mnóstwem literek a wokół napisy: IHS.V.R.S.N.S.M.V.S.M.Q.L.I.V.B.
Czy ktoś da radę to rozszyfrować? :)
Dziękuję z góry i pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.