db Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 witam,w najbliższy weekend mam zamiar zrealizować jedno z moich marzeń, a mianowicie zakupić VW T2 z demobilu. Chodzi mi o model T2b, potocznie zwany ogórkiem". Do tej pory miałem trzy takie samochody, ale jakoś nie mogłem pozyskać ex-wojskowego, a teraz rodzi się taka szansa. Może ktoś ma podobne zainteresowania i podzieli się wiedzą na ten temat, nie chodzi mi o zagadnienia techniczne bo te mam opanowane" ale o niuanse modeli wojskowych. Mój ma czerwony krzyż w białym kole na dachu i odcień Bundeswehry w przeciwieństwie do duńskiego prezentowanego na zdjęciu.
wm71 Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Mam niedyskretne pytanie? ; )Ile kosztuje taki militarny ogórek z demobilu?
NEPTUNAK Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 No w sumie także jestem zainteresowany cena może bym tez zakupił
db Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 kosztuje tyle ile dasz :) ja znalazłem dość tanio, wypatrzyłem go w krzakach w małej miejscowości :). Zależy gdzie kupujesz, na zachodzie 100% oryginały raczej dużo, ale nie widziałem już dawno ofert z wyprzedaży. Czasem trafiają się kanciaste T2/T3 lub LT i cena około 10.000pln.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.