Skocz do zawartości
  • 0

Prosba o pomoc identyfikacji PM ze zdjecia

Ptaku51

Pytanie

Napisano
Szanowni,

jaką broń widzicie w 45 sekundzie tego filu/utworu u Powstańca z lewej strony??

http://www.youtube.com/watch?v=RXIOkdJJlwg

Pozdrawiam,
Marcin

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ale wlasnie na Thomsona to troche za dluga lufa + brak łoża+tlumik plomieni na koncu , ktorego w Thomsonie brak.... A piszac o Hyde miałes na mysli grease gun" czyli popularna smarownice? Jesli tak to uwagi mam generalnie te same :)
Napisano
Thomson na pewno nie, weśmy pod uwagę te egzemplarze które były robione na wzór innych karabinów, np brytyjskich, nie pamiętam nazwy, ale były produkowane w podziemnych rusznikarniach, znajdę ten artykuł to podam nazwy, ale z tego co pamiętam to chyba jest broń coś na wzór jakiegoś brytyjskiego karabinu.

Pozdr
Napisano
jednak będę się upierał przy broni amerykańskiej. kilka spostrzeżeń: 1. układ ręki trzymającego wskazuje na obecność kolby przytrzymywanej ramieniem, 2. dłoń obejmuje chwyt pistoletowy, palec wskazujący na spuście a środkowy na magazynku. tak bliskie mustawienie chwytu i magazynka jest tylko w broni amerykańskiej. 3. zwróćcie uwagę na pasek, który jest przewleczony przez magazynek i zaczepiony jest w połowie lufy (mniej więcej) od spodu. to znaczy, że jest tam chwyt na dłoń zapewne drewniany jak w Thompsonie. możliwe, że to samodział ale na bazie części amerykańskich a nie angielskich. takie jest moje zdanie
Napisano
Kurde bo miałem taką fajną gazetę ale mi wcieło ją i tam były właśnie takie samoróbki, i właśnie był identyczny, poszukam... jak znajdę to dorzucę fotki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie