Skocz do zawartości

Była JW w Lublinie

dzieci3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W 2001 roku byłem służyłem w JW na kruczkowskiego i musze przyznać że wtedy to wszystko wyglądało zupełnie inaczej, innymi słowy żyło to wszystko. Po tych fotach to trudno mi cokolwiek rozpoznać.
Napisano
Witam,oglądałem tę jednostkę na zdjęciu satelitarnym,z budynków pozostały tylko koszary,sztab i dyżurka reszta białe plamy chyba gruzu.Po magazynach,piekarni czyli dawnych carskich koszarach.Pytanie tylko co ile te mapy są aktualizowane?Piszę oczywiście o jednostce przy Wrotkowskiej na Kruczkowskiego byłem na 10-tce ancla u nas nie było aresztu.Pzdr.
Napisano
Witam,jednak dobrą mam pamięć co do tych ruskich skobanek na cegłach.Czyli jest to pozostałość po carskich koszarach,a pózniejszej piekarni garnizonu Lublin.Pzdr.
Napisano
Na cegłach po rosyjsku pisze firlej - o ile mnie pamięć do ruskich literek nie myli;D
https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum23/dscn0283.jpg
Napisano
a to zapewne były produkowane w Firleju , dzięki za info, a może ktoś z Firleja wie czy jest tam jakaś cegielnia i z jakiego okresu . pozdrawiam
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam.
Pan michal16 wyczyścił to miejsce z wszelkich dowodów że była tam kiedyś jednostka, zostawił tylko szufladę z jakiegoś starego biurka i kilka zbiorników po paliwie hehe
Napisano
ja tylko wziołem tabliczkę i cegłę jak leżało to brałem :), ta blacha leży przy zbiorniku ;) maciek byleś tam ? bo ostatnio kręci się tam policja i wojsko ;) hehe . pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie