zmija Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Witam. Na pozycjach pierwszowojennych wyskoczyly mi m.innymi takie oto ciekawe przedmioty. Prosiłbym o id
8total4 Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 te dwie wieksze przekładki(sprzączki) to przekładki do regulacji paska w rosyjskim chlebaku z IWŚ.na ostatnim foto to chyba bączek/mocowanie pasa, w którymś z karabinów systemu Mannlicher'a.pozdro!
8total4 Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 http://armiacarska.com/zdjecia/zdj_a.jpgmalutka fotka, ale widac na prawym zdjęciu, dokładnie nad zgięciem ręki w łokciu, przesuwke na pasku.pozdro!
Luftlander Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 To okucie za delikatne na karabin może jakaś biała broń?
zmija Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Witam. Na pozycjach pierwszowojennych wyskoczyly mi m.innymi takie oto ciekawe przedmioty. Prosiłbym o id
zmija Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 To chyba fragment okucia jakiegoś karabinu...(?)
zmija Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 Dzięki koledzy!. Co do okucia ja również nie wykluczam białej broni. Zagwózdka jest i o to w tej rekraacji chodzi hehe. Pozostaje sparawa tego rójkącika" z ączką". Być moze to coś cywilnego...(?)
Pytanie
zmija
Witam. Na pozycjach pierwszowojennych wyskoczyly mi m.innymi takie oto ciekawe przedmioty. Prosiłbym o id
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.