werewolf Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 dzięki za odpowiedzi..a tak z ciekawości.. siodło mogło być od roweru z czasów do 1945? czyli jednak kubek ;)dzięki za odpowiedzi..
Sylwester/Fidest Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 ten przedmiot co wygladana zamek czy cos takiego to przekładnia slimakowa a dokładniej kawałek klucza do strojenia gitary pewnie basowej sadzac po rozmiarach produkcji polskiej lub panstw podległych pod cccp
werewolf Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 nie wpadłbym na to ale fakt może od jakiegoś instrumentu może kontrabas skoro takie duże... znaleziska z terenu niemieckiego obozu a co myślicie o tych drzwiczkach?od kuchni może ? bo w pobliżu znalazłem pokrywke od garnka .. od solniczki zatyczkę chyba :)
werewolf Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 to mnie zainteresowalo.. metalowe kolo.. niezbyt cienki.srednica ok 30cm tak na oko.. moze mniej..
obert8 Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 pierwsza fotka kolki do strojenia gitary kubek cynkowy sluzy do zbierania zywiocy z drzew
butchcassiddy Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 ączka czy siodełko?" Zdecydowanie resztki siedzenia do roweru lub pierdzipęda. Siodło miało jedną sprężynę z przodu i dwie lub więcej z tyłu. Ten typ siodełek zaczął wychodzić z użycia w latach 60-tych ubiegłego wieku a w naszym kraju automatycznie kojarzy się z rowerem reklamowanym nastepującym sloganem:Nie pij wódki, nie pij winakup se rower Ukraina:-)
michal16 Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 jeszcze tak mi się wydaje na foto nr. 9 , to może być dolna część od ZAPALNIKI DZ35 , ALE RÓWNIEŻ NIE JESTEM PEWIEN NA 100 % .POZDRAWIAM
michal16 Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 ten kapselek to mi wygląda na zatyczkę z niemieckiego granatu trzonkowego , ale nie jestem pewien na 100 % .pozdrawiam
werewolf Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 dzięki za próbę :)a tak z Ciekawości może ktoś pozna od czego mogłaby być tubkanie wiem czy to od tubki do tej zakrętki ale na kawałkach tubki były poprzeczne zielone linie
Pytanie
werewolf
co to może być i od czego?
25 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.