wajser Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Witam jestem nowy na forum więc od razu chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. W moim posiadaniu znalazł się tasak RAD'u. Nie wiem czy to odpowiedni dział, jednak ten wydawał mi się najodpowiedniejszy. Mogli by panowie mi poradzić czym zakonserwować/doprowadzić do przyzwoitego stanu ten wykopek? I prosiłbym także o wstępną wycenę tego cacka" ;]Podaje linka do galerii zdjęć ponieważ mogłem wstawić tylko jedno, a to chyba za mało na odpowiedź na moją prośbę.http://img19.imageshack.us/gal.php?g=img2276.jpgZ góry dziękuję za każdą sensowną odpowiedź.PozdrawiamWajser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Tasak calkiem, calkiem. Wrzuć do nafty na kilka dni. Ile za niego dostaniesz ? Zależy od klienta, ale na pewno nie mniej jak 500 zeta.pozdr.P.S. Trzeba bylo wrzucić do dzialu Identyfikacja". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajser Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 No identyfikacja nie wydała mi się odpowiednia skoro wiem co to za cacko ;] Po prostu chciałem się pochwalić i uzyskać odpowiedzi na podane wyżej pytania.Dzięki i zapraszam innych do dyskusji;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Konserwacja była by lepszym działem. Tasak fajny. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Okładziny z rogu nie były chyba na standardzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajser Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 No szczerze mówiąc to nie znam się zbytnio na tym. Wiem że jest to na 100% oryginalna okładzina i prawdopodobnie ( według taty) jest to róg jelenia. Zresztą kiedyś widziałem taki tasak na Alledrogo i sprzedający także pisał ze jest to okładzina z rogu jelenia...Mogą mi jeszcze panowie powiedzieć ile ten tasak w takim stanie( bo raczej nie doprowadzę go do lepszego domowymi sposobami ) jest warty ?P.S. Czy są jakieś firmy/osoby prywatne zajmujące się renowacją takich przedmiotów i ewentualnie ile taki zabieg może kosztować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Okładziny z Rogu owszem były w standarcie.Lewa część jelca jest odłamana.Napis na ostrzu powinien Brzmieć Arbeit Adelt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 http://www.lakesidetrader.com/RAD.htmlCo do Jelca to jednak jest ok.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajser Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Napis widać, jedynie literka A" w Arbeit" jest słabo widoczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.