fakson Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Jestem nowy wiec się przedstawie i ładnie przywitam:) Witam! Jestem z miasta swietej wiezy.Nie mam jeszcze wykywacza niestety, ale planuje kupic.Sledze forum czytam, i dzisiaj tak sobie mysle ze glownie to wiekszosc znajduje tylko jakies łuski guziki, kawalki metalu, co czego kazdy ma juz chyba tony.;p;) Czy cos cennego to juz nikt nie znajduje?Odnosnie teraz tytulu tematu. Czy ktos z poszukiwaczy znalazl jakies naprawde cenne rzeczy (skarb) skrzynie zlota, korony, srebra;) ale nie tylko to, to jest co ja bym chcial znalesc:) i czy te wszystkie historie, opowiadania choc raz w historii sie komus sprawdzily i znalazl wlasnie to o czym byla w niej mowa? czy to tylko bujdy, dla motywacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stug IV Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 a z której komendy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 i tak nikt tobie nie powie o swoich skarbach , bo jeśli się pochwali to na następny dzień będą u niego smerfy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Ja kiedyś w takim zamku młodziutką niewiaste znalazłem... Tyle lat czekała bidulka...Korone miała ale wcześniej ją shandlowała.Ale dobre i to.Ej michałku nie strasz kolegi, widzisz że nowy. Nie każdy ma tak bogate doświadzczenie w szukaniu i wydobywaniu skarbów, zwłaszcza takich po których smerfy" mogą ci na chate wjechać. Takimi tekstami sam się stawiasz w kręgu podejrzanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Ja w piątek znalazłam artefakty Sobieskiego:) ale nie wiem z jakiego polmosu i jaka była pojemność, ale chyba 0,5l:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Wlasnie co Smerfy mają do korony :) czy skrzyni złota?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 A ty byś nie chciał aby ktoś się z toba podzielił znaleziskiem??? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Jakim znaleziskiem :) hmmm granata mogłbym odadac komus hihihi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Mozna by w tym celu zalozyc na jakiejs publicznie dostepnej galerii wspolne konto dla forumowiczow, gdzie kazdy kto chce, moglby wrzucic zdjecia swoich skarbow. Nie podpisujac sie, nie piszac nawet wogole, ze to znalezisko, conajwyzej opisujac co to za przedmiot na zdjeciu. Galeria moglaby byc gdzies w chinach, a wrzucajac zdjecie mozna by sie logowac przez anonimowe proxy.Tylko, ze wtedy pewnie nikomu by sie nie chcialo w to bawic, albo jakis dowcipnis zaraz pokasowalby zdjecia, znajac publiczne haslo do galerii.A szkoda, bo strasznie jestem ciekaw jakie to cuda znajduja starzy wyjadacze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 No, chyba ze wyszloby, ze ktos trzyma w piwnicy bursztynowa komnate i zrobiliby prewencyjny nalot u wszystkich czytelnikow :PAle z drugiej strony jakie ciekawe dyskusje by byly o autentycznosci niektorych fotek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Adamusek, to ślij na Wiejską do Warszawy. W końcu co w ziemi to państwa:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Ja oddam swoje artefakty, mam ich dużo, tak jak pisałem Sobieski, są czerwone:) ale niektóre pogięte:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 ,,Śledzę forum ,czytam ''!!! To po co takie głupoty wypisujesz .Czyżbyś był na tyle naiwny ,myśląc że ktoś z nas coś napisze ,bo o prowokację Cię nie podejrzewam .Chyba że ......Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Czyli są dwie opcje:1. Małoletni i naiwny2. Stary i bardzo naiwnyAlbo po prostu chce się ponabijać i poczytać co inni mu odpowiedzą. Bo właśnie tacy ludzie myslą że poszukiwacz" to złota w starych skrzyniach szuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Albo trzecia opcja:Nie wie co to jest wyszukiwarka forum Odkrywcy. ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzes0 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Kolego co ty chciałeś skrzynie złota znajdować jeśli nawet to nikt ci tego nie napisze bo to całe forum jest bazą dla policji niestety która tylko żeruje na ciekawych zdjęciach jak zaczynałem też taki byłem ale cóż dobrze że to już minęło heh a te tony łusek blach itd dla nas to są właśnie skarby sama pasja szukania i nawiązanie do tamtych czasów jest cząstką nas samych odkrywcami nie są ludzie co tylko żerują na skarbach dla nas są nimi guziki blach i te łuski a legendy zamki to tylko ubarwienie i doprawienie atmosfery w miłym towarzystwie aby się zebrać i wspólnie wyruszyć na przygodę nie po to by zgrabić ale po to by się spotkać pożartować ( napić się wspólnie piwa ) pogadać i miło spędzić czas. Więc jeśli już chcesz wstąpić w szeregi nasze to pamiętaj że nie polega to na szukaniu skarbów samych sobie ale jako przygody i pasji zainteresowania odkrycia czasami walki o postawienie pomnika walecznym więc po ostatnie pomyśl nad tym i wiedz że zawsze będą tacy co grabią ale jeśli ty taki będziesz to nigdy nie będzie dobrze i prawo w RP nigdy nie będzie trzymać naszej strony przez takich co nie trzymają się zasad sam je łamie kopiąc ale nie o to tutaj chodzi!!!!!!Pozdrawiam!!!! POMYŚL NAD TYM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Czemu w Polsce jest wlasnie ten zakaz chodzenia i kopania z wykrywką.Kto to wymyslił????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzes0 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 nasze władze to wymyśliły:D !!!! niszczenie ściółki leśnej kwiatków takie tam niszczenie stanowisk archeologicznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Tak na zdrowy rozum pomyślcie czy wszędzie jest ściółka leśna i stanowiska archeologiczne??? no raczej nie u chłopa w polu na roli jest rola a nie ściółka.głupie to prawo ehhhh :( to co mam mowic ludziom ze czego szukam wykrywaczem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Rur kanalizacyjnych:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisio Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Chodząc po lesie zawsze odpowiadam że szukam trufli,a to co mam w ręce to wykrywacz ich zapachu.Zazwyczaj działa na gapiów.Natomiast NIEdziała na leśniczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 A kolega wie ze trufli zbierać nie wolno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Ja raz zostałem zagadnięty przez rolnika czy mogę chodzic po polu i szukac skarbów , bo to wg niego chyaba karalne jest i coby było jakby zadzwunił na milicje, odpowiedziałem, że szukam swojej obrączki którą zgubiłem podczas romantycznego spaceru z dziewczyną kilka dni wcześniej. Gośc się odczepił ale pomysł do kitu bo jak przejeżdzałem tamtędy na drugi dzień to zobaczyłem w miejscu jak wyżej jak ów rolnik i jeszcze jego baba z dzieciakami szukali czegoś przy użyciu grabi. Nawet żal mi się zrobiło tego gospodarza bo upał tego dnia był okrutny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 A wykrywacz na grzyby np. muchomory itd hehheeh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.