TRIMEK Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 ostatnio w pamiątkach rodzinnych znalazłem oto taki medal wykonany prawdopodobnie z miedzi i średnicy 38mm interesuje nie kto taki dostawał oraz kto go nadawał
pomsee Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 Tego medalu nikt nie nadawał dla jakichś zasług. Jest to medal okolicznościowy wybity z okazji wstąpienia na tron króla Francji Karola X dnia 16 września 1824 r.Legenda:Hommages respectueuxde la garde nationale de parisà S.M.Charles X pour sonavènement au trône le 16 septembre 1824"Czyli coś w tym guście:W hołdzie i szacunku Gwardia Narodowa Paryża dla wstępującego na tron najjaśniejszego Karola X 16 września 1824 r."
TRIMEK Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Napisano 18 Kwiecień 2009 medal zdobyl moj ojciec jeszcze za dziecka wymienil go za niemiecka wrone
pomsee Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 Ciekawe jak ten medal dostał się pomiędzy Twoje rodzinne pamiątki?pozdro
TRIMEK Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 ostatnio w pamiątkach rodzinnych znalazłem oto taki medal wykonany prawdopodobnie z miedzi i średnicy 38mm interesuje nie kto taki dostawał oraz kto go nadawał
Pytanie
TRIMEK
ostatnio w pamiątkach rodzinnych znalazłem oto taki medal wykonany prawdopodobnie z miedzi i średnicy 38mm interesuje nie kto taki dostawał oraz kto go nadawał
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.