marmot1 Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Mam naszą 100mm od 1914/1919P (100x130R) ma ładne bicie i odbiory ale ma jeden feler, cała krawędź górna jest poprzyginana i uszkodzona. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć? Może jakiś zakład co felgi prostuje albo coś?P.S. Znaleziona w starek kuźni, ktoś jej używał jako podkładki do klepania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Bierzesz okrągły kołek drewniany o średnicy lekko mniejszej od góry łuski,potem nadziewasz na to łuskę i oklepujesz gumowym młotkiem,powinno ci się wszystko ładnie naprostować.Na jakieś większe zagięcia możesz wstępnie użyć kombinerek plus przekładka z jakieś szmatki żeby nie porysować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marmot1 Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Obawiam się, że może popękać, nie powinno to być na ciepło robione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Jak się obawiasz to pewnie ze lepiej podgrzać jak mocniej przygięta,ja do łusek wielkiego sentymentu nie mam i grzać mi się przeważnie nie chcę,prostowałem tak łuski na zimno i jakoś nic mi do tej pory nie pękło,trzeba tylko powoli i z wyczuciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.