Witam. Podczas ostatniego wypadu w teren (09.04) znalazłem bagnet. Jednak nie potrafie sobie poradzic z jego identyfikacją. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Dodam, iż bagnet posiada sygnaturę X, oraz jest prawdopodobnie skrócone ostrze, ponieważ zbrocze dochodzi do samego szczytu. Przewertowałem wszystkie bagnety rosyjskie, niemiecki, austro-węgierskie i nic. Znalezisko z Rudy Śląskiej. To chyba coś rzadkiego na naszych ziemiach (Górny Śląsk), bo nawet znawca militariów nie potrafi powiedziec co to takiego. Pozdrawiam
Pytanie
DominK
Witam. Podczas ostatniego wypadu w teren (09.04) znalazłem bagnet. Jednak nie potrafie sobie poradzic z jego identyfikacją. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Dodam, iż bagnet posiada sygnaturę X, oraz jest prawdopodobnie skrócone ostrze, ponieważ zbrocze dochodzi do samego szczytu. Przewertowałem wszystkie bagnety rosyjskie, niemiecki, austro-węgierskie i nic.
Znalezisko z Rudy Śląskiej. To chyba coś rzadkiego na naszych ziemiach (Górny Śląsk), bo nawet znawca militariów nie potrafi powiedziec co to takiego.
Pozdrawiam
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.