HASAG40 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 witam!mam takie pytanie trafila mi sie na pruskich pozycjach rosyjska klamerka ale jest posrebrzana i troche mniejsza od innych ktore posiadam czy wszystkie tego typu klamry byly srebrzone?bo srebrzona jest na 100%
HASAG40 Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 dzieki czekam jeszcze na inne odpowiedzi interesuje mnie tylko czy byly wszystkie srebrzone czy tylko malowane a moze zwykle mosiezne bez farby?wlasnie kolega pokazywal mi gwardyjska i byla z jakiegos srebra?lub alpaki?moze ta moja klamerka to gwardyjska tylko ze zamaiast bicia w srebrze czy tam w innym bialym metalu bo nie wiem dokladnie co to za metal fachowcy pewnie wiedza lepiej to porostu posrebrzano te klamerki?na 100%ona jest srebrzona dziwne zeby nikt nie trafil podobnego rodzaju klamry czy to az taki rarytas:-)pozdrawiam wszystkich i czekam na dalsze info.
HASAG40 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 witam!mam takie pytanie trafila mi sie na pruskich pozycjach rosyjska klamerka ale jest posrebrzana i troche mniejsza od innych ktore posiadam czy wszystkie tego typu klamry byly srebrzone?bo srebrzona jest na 100%
HASAG40 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 fotka z tylu widac na orzelku srebrzenie oraz na zaczepie ale swiatlo odbija!!
HASAG40 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 tutaj tez pozostalosci srebrzenia na orzelku!!
HASAG40 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 tutaj takie cos?jest wykonane ze srebrnej blaszki wyskoczylo razem z klamerka wiec moze to tez jakis slad?bo nie wiem co to czy odznaczenie?czy odzboba?
huk 100 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 posiadam tzw.gwardyjskie ale one są z białego metalu a nie srebrzone -pozdro
PatrX30 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Niebardzo się na tym znam ale może rusze wątek...mogła to być klamra na jakieś specjalne zamówienie chociasz te miały nakładane a nie wytłaczane jak w tym przypadku orzełki, i ma też dziwny niespotykany ogon...mam nadzieję że coś pomogłem...pozdrawiam
Question
HASAG40
witam!mam takie pytanie trafila mi sie na pruskich pozycjach rosyjska klamerka ale jest posrebrzana i troche mniejsza od innych ktore posiadam czy wszystkie tego typu klamry byly srebrzone?bo srebrzona jest na 100%
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.