terenowiec69 Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Napisano 10 Kwiecień 2009 Witam,pytanie do uzytkowników tego sprzetu,jak się sprawuje,jak z zasięgiem na kolor,ogólne informacje.Chce coś koledze z zagranicy sciągnąć taniego i moze wybór padnie na niego.
VanWorden Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Ok, skoro Denar Ci nie odpowiedział, to ja wrzucę swoje 5 groszy - Compadre ma nieco mniejszy zasięg od Ciboli, ale kto wie czy czasem nie jest bardziej precyzyjny jeśli chodzi o dyskryminację. Piszę kto wie" bo nie używałem Compadre łeb w łeb z Cibolą a jedynie kilka razy na śmietnisku". I tu chyba jest największa zaleta tego sprzętu. Posiada on tylko pokrętło dyskryminacji, co jest świetne dla początkujących czy dzieci (sprzęt jest lekki jak piórko), ale w sumie to świetny wykrywacz na teren mocno zaśmiecony gdzie trzeba wyłuskać dobre fanty spośród złomu a gdzie zasięg nie odgrywa tak ważnej roli. Dyskryminacja jest ostra jak brzytwa i można totalnie wyłączyć żelazo. Wygląda na to, że Tesoro zrozumiało potencjał tego sprzętu i zmieniło trochę strategię, bo oficjalnie sprzedają go teraz ze snajperką 5.75 jako standardową cewką. To fajna sprawa bo w zasadzie za cenę cewki snajperki (świetnej zresztą) można mieć w zapasie drugi wykrywacz, albo raczej wykrywaczyk":)PozdrawiamVW
Raned Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 W Polsce i Niemczech jest sprzedawany z cewką 20 cm jako Compadre SE, dającą większy zasięg i pokrycie gruntu. Wykrywacz cieszy się niesamowitą renomą w USA; nasza mentalność jest inna, jeżeli wykrywacz nie posiada wyświetlacza i całej masy przycisków to mało kto zwraca nań uwagę. Ze swej strony zapewniam, że wykrywacz niezwykle skuteczny i produktywny, mimo bardzo skromnego wyglądu w porównaniu np. do ACE 250.
terenowiec69 Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 Dobrze ,ale czy ta cewką 5,75 nie jest za mała?Da się z tym chodzić po polu,pytanie proste ale to nie dla mnie i nie chcę byc posądzany o wybranie złego sprzetu.A zaletą jest cena no i niska waga,jak tak naprawdę z zasięgiem w tym modelu np. w porównaniu choćby do f2 lub whites classic IV.
terenowiec69 Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 Zapomniałem czy cewka 20 cm jest kompatybilna w tą 5,75?i mozna dokupić i bedzie działać?
VanWorden Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Do standardowego chodzenia po polu snajperka jest za mała, to fakt. Ale z drugiej strony na zaśmieconym polu sprawdzi się lepiej. Tak, możesz dokupić większą cewkę, ale czy wtedy koszt nie zbliży się już bardziej do Ciboli, co całą operację stawia pod znakiem zapytania?PozdrawiamVW
Raned Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 Wykrywacz w Polsce jest sprzedawany z cewką 20 cm, a cena jest prawie ta sama, jakby był sprzedawany z mniejszą, czyli obecnie jest to 970 zł. Wykrywacz jest dostrojony do cewki z jaką jest sprzedawany, a połączenie jest stałe.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.