Pablo.wpl Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 id+ pytanko, panowie jak już niektórzy widzieli ostatnio zniszczyłem 1/2grosza... powiedzcie jak ją szybko ładnie doprowadzić do stanu ładnego i wrzucić do klasera:p
karpik Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Mi się podoba, wrzuci na tydzień do oliwki, przetrzyj szmatką i zostaw jak jest.pozdro.
Pablo.wpl Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 oliwka z oliwek się znaczy?no ok, dzieki.
algor Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 To nie są 3 grosze tylko 1 grosz. A jako że miedź to wymocz w oliwce przez kilka miesięcy. Co miesiąc wyciągaj i przecieraj np.szczoteczką do zębów.
karpik Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 olej, oliwa z oliwek czy rzepaku, wsio rybaNatłuścić czymś o w miarę neutralnym PH.
desmo_sm Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Dla mnie to są 3 szelągi Augusta III SASa zwanego Grubym, Gnuśnym stąd wyraźnie łuściutkie" popiersie na monecie.
POMORZANY Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Równie dobrze można by powiedzieć że nie było złotówki.A wszyscy jednak traktowali 4 gr na monecie jako 1 złoty,8 gr to dwuzłotówka,6 lub 8 zł to talar etc. Napisu nie było ale jednak wszyscy traktowali je jako złoty i talar.Idąc dalej na niektórych groszach Augusta III nie ma nominału tylko H i co wtedy?Pozdrawiam
meteor1 Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Odradzam stanowczo stosowanie szczoteczki do zębów, jest ze sztucznego tworzywa i rysuje monety.
Pablo.wpl Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Napisano 10 Kwiecień 2009 to akurat wiem, he, ale nieraz wolał bym nie znalezć niż tak kombinować albo smucić się tragicznym stanem. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.