Pablo.wpl Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 Prosze o pomoć w id guzika, ile on lat może mieć?
Pablo.wpl Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Napisano 10 Kwiecień 2009 Na gałęzi? a to dlaczego? nie było wolno mieć takich zabawek? (francuska.... więc ślady napoleona? czy przypadek w tym regionie co napisałem, walczył tu.... eee)
longwood Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 prawdopodobnie współczesny tapicerski, ale jest cień szansy że dawny od surduta....Pokaż spód
karpik Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Współczesne, na kanapke to chyba powleczone materiałem/skórą?Po co wtedy wzór na metalu??Pozdro.
longwood Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 bo snajperowanie w dawnych czasach było 'niehonorne'.Kule od 1777 /napoleony/ są wszędzie, nieważne czy były walki czy nie.Pole bitwy rozpoznasz po tym że obok 16 mm, będą również większe -18 mm -ruskie lub pruskie.Guzik nie ma prawa pochodzić z 18 wieku bo wtedy nie byłby tłoczony-karpik ma rację
Pablo.wpl Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Napisano 10 Kwiecień 2009 Dzięki koledzy więc teraz wiem na czym stoję,Pozdr
longwood Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 zdjęcie tak niewyraźne, że szlaczek wygląda jakby był wyszyty na szmacie...
harrytheprussian Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Ta 16 mm to raczej od francuskiego AN IX, ciekawsza ta 13 mm. To albo jakiś pistolet, albo od ówczesnych wiatrówek. austriackie Wundbuchse albo francuskie Giradon. Używane jako karabiny snajperskie. Żołnierz złapany z takim wynalazkiem lądował na gałęzi.
Pablo.wpl Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 Proszę 2 str, jak widać niema nic napisane tylko odbitka przodu, nie miałem czasu lepiej obczyścić bo jest dzisiejszy... pozdrawiam
Pablo.wpl Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 He he, nic się mi nie zgadza w takim razie:) a podobno Szwedzi go przynieśli do polski, ale przez lata to i kosmita zgubić może. No ale dzięki za pomoc. ;)
karpik Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Troszki Cię nie czaje. Masz wątpliwości co do mojego datowania?Guzik jest tłoczony.
Pablo.wpl Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 Nie nie kolego, ja sie myliłem właśnie, bo ja niemam pojęcia o guzikach, zle poprostu zrozumiałeś, bo ja nastawiony na 1712:p coś mi szwedzi chodzą po głowie,wiesz takie miejsce znajdów... a tu buba ciągle...
karpik Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Luzik. Ze szweda, to bym se jakąś kule chciał trafić.
Pablo.wpl Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 kule? tzn? co dokładniej masz na myśli?
Pablo.wpl Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 A tak przy okazji, powiedz mi czemu jest jedna większa a druga mniejsza? myślałem że 1 wielkość była w czarnoprochowcah, potrafił byś powiedzieć od czego były?
karpik Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Ołowiane kule trafiają się w przedziale od ok. 0,6 cm(czy coś tak małymi strzelało nie wiem) do 28mm.Po średnicy i regionie znalezienia, mądre głowy mogą znaleźć właściciela.Pozdro.
Pablo.wpl Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 Ta mniejsza ma 13mm a większa 16mm, region, mazowieckie okol stanisławowa (niedaleko wawy) pozdr.
Pytanie
Pablo.wpl
Prosze o pomoć w id guzika, ile on lat może mieć?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.