Skocz do zawartości

Raszyn 1809 - 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
no coz jest to moj okres reko , ale na raszy nie pojechalem , nie bede za calkowicie swoje pieniadze robil komus polityke ... dla Raszyna ta bitwa byla dosc silnym sposobem na przyciagniecie turysty i promocji mimo to nie organizator nie zapewnil nawet czesciowego zwrotu kosztow dojazdu a jako wyzywienie (wiem z relacji) rzucil w sobote na srodek obozu 3 worki ziemniakow i czesc....

Z czystej ciekawości pytam , ile kosztuje taki strój oficerski plus szpej" bo jak wiadomo te nasze zabawy do najtańszych nie należą (choć znam dużo droższe hobby)a a oko" widać że sporo tego na sobie każdy nosi.I jak wygląda kwestia uszycia czy to rodzima produkcja czy import ?
Jeżeli te posty mogą czytać wasze żony to rozumiem że ceny będą mocno zaniżone :-)
U mnie to wszystko po 50 na Kole albo na Allegro się trafia :-)w zależności ile zer się pominie...

Nie jest prawdą, że nie zapewniono jedzenia. W sobotę po inscenizacji była gorąca zupa z kotła, a na czas jej wydawania firma ochroniarska nie wpuszczała na teren obozowiska publiczności.

Do krystian-szabla; nie byłeś, nie widziałeś, to nie siej plotek.

czystej ciekawości pytam , ile kosztuje taki strój oficerski plus "szpej\"

Kompletny mundur oficerski czyli mundur wielki, vice-mundur, wszystkie up-grade-y zimowe, letnie, broń, to wydatek... około 10.000 zł (słownie -dziesięć tysięcy zł).
Chcesz telefon?

Krystian, daj spokój...
Do udziału w bitwie raszyńskiej nikt za włosy nie ciągnął. Dlaczego nie pojechałeś, to Twoja prywatna sprawa. Nie mieszaj naszej pasji i wysiłku z polityką.
Ja wiem, że padło forum Poniatowski.pl i nie ma się gdzie pokłócić, ale doprawdy... nie przystoi.
Poza tym nie a raszyn" a do Raszyna".

Żarcia było tyle, że jeszcze do domu przywiozłem pyszną kiełbasę z Sokołowa, po bitwie była pyszna grochówka i razowy chleb, przed bitwą gdy lało gorąca kawa i herbata, do woli, do wszystkiego chrupiące bułki, więc Krycha daj sianka. Wielu z nas przyjechalo dla pamięci o bohaterach sprzed 200 lat, zaś o organizatorach złego słowa powiedzieć nie można, bo tańczyli na rzęsach po obcięciu ministerialnych dotacji.

No to sorki , mi powiedziano ze jedzenia nie dano jako tako. Nie mam pretensji do organizatorow o brak zoldu bo wiem jak to jest jak czlowiek cos chce a panowie w garniturkach musza sobie przyznac premie za opierdzielanie sie w ratuszu i nie ma z tego powodu pieniedzy na zold .
<<Dlaczego nie pojechałeś, to Twoja prywatna sprawa. >> wiem ze to moja prywatna sprawa ale chyba foru mjest do wymiany pogladow i dyskusji wiec poprostu napisalem swoje odczucia .
<<Wielu z nas przyjechalo dla pamięci o bohaterach sprzed 200 lat> ja w tym czasie rozwniez bralem udzial w inscenizacji upamietniajacej bohaterow tyle ze sprzed 70 lat .

• 6 months later...
Mając świeżo w pamięci wydarzenia kwietniowe myślę, że warto zajrzeć do Raszyna na zakończenie obchodów rocznicy bitwy z 1809 roku.
http://www.raszyn.pl/upload/plakat_14112009.jpg
http://dobroni.pl/rekonstrukcja-zdjecia,23612
http://dobroni.pl/rekonstrukcja-zdjecia,23613

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie