Skocz do zawartości

Uszkodzony gwint od zapalnika

Krecik2002

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam naboj do flaka 20mm z uszkodzonym gwintem (gwint 14mm o ile sie nie myle). Na zdjeciu tego niestety dobrze nie widac, ale w jednym miejscu dwa sasiednie zwoje sa jakby splaszczone. W efekcie zapalnik wkreca sie tylko o jakis 1 obrot i klops. Zapewne da sie to poprawic gwintownikiem, ale te popularne sa do gwintow metrycznych, a ten jest drobnozwojowy :( Myslalem, ze moze da sie wkrecic na sile jakas srube (zapalnik jest juz i tak zmasakrowany) zeby jakos przetrzec" uszkodzenie, ale zdobycie takiej sruby tez nie jest latwe (np w castoramie nic takiego nie maja), jutro poszukam w jakims fachowym sklepie metalowym.
Moze ktos spotkal sie z podobnym problemem i wymyslil jakis sposob?

Niby tak, ale ja lubie jak wszystko jest sprawne, zblizone do oryginalnej swietnosci, na ile tylko sie da... Ale natchnales mnie pomyslami: albo zeszlifowac gwint w zapalniku do polowy wysokosci na calym obwodzie, albo calkiem zeszlifowac uszkodzone miejsce wewnatrz pocisku. Moze wtedy sie wkreci, nie musi sie super mocno trzymac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie