belba Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 iskrownik do 12cylindrowego silnika czy może pochodzić z tygrysa
butchcassiddy Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 To chyba rzeczywiście jakiś niekompletny isrownik ale z jego budowy nie wynika, że jest do silnika 12-to cylindrowego. Za to chyba kąt wyprzedzenia zapłony był sterowany ręcznie. Na stronie Kubinki są zdjęcia z remontu Pantery, jest tam iskrownik (a w zasadzie dwa). Być może w Tygrysie były takie same (podobne). Może iść tym tropem. Pozdrawiam
belba Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 pod korbą jest wałek z 12garbami które współpracowały z rozdzielaczem dlatego 12 cylindrów .Korbę założyłem sam jak miałem naśće lat łączyliśmy czarny kabelek z klamką drzwi wejściowych i tak witaliśmy nieproszonych gość iskrownik sprawny w 100%
butchcassiddy Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 W takim razie mea culpa. Niedopatrzyłem szczegółów:-) A co do identyfikacji to Kubinka i Bovington. Pozdrawiam. Butch.
Tradytor Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Po co dwa takie same wątki http://www.odkrywca.pl/iskrownik,650672.html#650672
belba Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 iskrownik do 12cylindrowego silnika czy może pochodzić z tygrysa
Pytanie
belba
iskrownik do 12cylindrowego silnika czy może pochodzić z tygrysa
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.