Zwierzu Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Przepraszam ze nie na temat ale mam pytanko do VanWordena...Czy mając do wyboru DFX-a i X-70(ewentualnie x-705) do którego by sie Pan skłaniał?Wiem ze to rózne wykrywacze ale mimo wszystko pozwolę sobie zapytac...
VanWorden Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 To totalnie różne sprzęty Zwierzu;) Kompletnie. DFX jest dla poszukiwaczy którzy chcą kontrolować swój sprzęt i bawić się ustawieniami i po dobrym poznaniu ten wykrywacz może być wybitny, choć nie wszędzie i nie na wszystko, no ale takiego zwierza nie ma (pardon za ten średniej klasy dowcip:)). X70 czy X705 jest bardzo proste w użyciu o tzw. intuicyjnej" obsłudze i świetnej ergonomii. Pytasz się mnie, więc ja Ci odpowiadam, że wolałbym X70/705 ale to co mi pasuje nie musi pasować Tobie i raczej pasować nie będzie.. Zrób sobie listę rzeczy które chcesz widzieć w swoim sprzęcie, zastanów się czego i gdzie będziesz szukał i wtedy dopiero zacznij dopasowywać do tego wykrywacze.PozdrawiamVW
Raned Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Atutem Ciboli jest właśnie fabryczne ustawienie do gruntu, ponieważ trochę droższy Vaquero, posiada manualne dostrajenie do gruntu i jest po prostu lepszym wykrywaczem, a w Polsce jest dużo mniej popularny. Ten zarzut" jest więc zupełnie bezpodstawny.
michal* Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 WitamPrzepraszam może będzie trochę nie na temat, ale zastanawiam się czy inne wykrywacze miałyby podobne problemy co X70Poniżej wypowiedź Barona77 z wątku o X70:Hm...dodam coś nowego w temacie.A więc,..poletko czesane kilka miesięcy ja+ XT70,różne drobiazgi typu guziki,sprzączki,wpinki,medaliki,krzyżyki i takie tam ,,drobnostki''.Poletko moim zdaniem wyeksploatowane ponieważ przestało wychodzić cokolwiek kolorowego.Odwiedził mnie kolega z Sovereign GT i uparł się na odwiedziny ,,schodzonej'' prze ze mnie miejscówki.Docieramy na miejsce mija 20min i SZOK!!! wyszło pierwsze sreberko typu solid,niewierze własnym oczom,za chwile ma 2, a ja nic,mija 2 godz,wyszło mu jeszcze kilka guziorków ja i xt70 fantów zero,. Jestem zawiedziony sprzętem,wracamy do domu...chmieliwo i temat ustawień...miałem sens na 28,kolega proponuje zmniejszenie czułości,myślę sobie że to bez seksu.NEXT dzień,atakuje moją miejscówke,schodzę z 28 na 18... 5 min pierwszy sygnał ,pierwsze sreberko,za chwile 2,to niemożliwe ale jest kolejne i kolejne i kolejne,wystarczyło zmniejszyć czułość i się posypało w 3godz 16 krążków,next dzień podobnie 13..a wydawało mi się że poletko przeczesane,wcześniej żadna monetka z tego miejsca nie wyszła,,,,tak mi się przypomniało to napisałem...pozdrawiam.
VanWorden Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Ależ to nie jest żaden problem tylko kwestia umiejętności! Swój sprzęt trzeba dobrze poznać i jest rzeczą dobrze znaną, że czasem można osiągnąć znacznie więcej na znacznie mniejszej czułości. Ustawienie jej na 28 jest wysokie (w zależności od rodzaju użytej cewki), więc niewykluczone, że było niewłasciwe na ten teren. Po zmiejszeniu czułości Baron77 udowodnił sobie, że X70 jest tam równie skuteczna jak Sovereign. Ustawienia wykrywacza zawsze dostosowujemy do warunków. Ta zasada działa w przypadku każdego sprzętu.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.