traper6 Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 Poszukuję zdjęć lotniczych (rysunków, szkiców, itp.) filii obozu Gross Rosen w Skarbimierzu, bądź zdjęć z terenu obozu, w którym byli więzieni żołnierze wielu narodowości budujących pobliskie lotnisko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
topik_2006 Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Gross-Rosen Podstawowe informacje o obozie Nie wszyscy znają jego historięPostaram się w niedziele wkleić do Yotuba filmik nagrany przezemnie jak byłem w sztolniach gór siwich Przewodnik kiedy opowiadał o wyzwoleniu obozu to aż ciary przechodziłyTen teren był po prostu maszynką do zmieniania życia ludzkiego w rzeczy ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorke Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 chcesz w okolicy pochodzic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
traper6 Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 Dzięki Topik za linka, ale chyba się nie zrozumieliśmy. Mnie nie interesuje stricte obóz Gross Rosen tylko dokładnie jedna z jego wielu filli.@ YorkeJa w tych okolicach byłem jeśli nie ...siąt, to napewno ...naście razy i miałem tam konkretne trafienia. Ale nie znalazłem wielu rzeczy które tam MUSZĄ być i prawdopodobnie są głęboko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorke Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 no to powodzenia :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.